in

Zonă albă în (aproape) toată Italia începând de astăzi, se elimină masca în aer liber, cu anumite condiții

De astăzi, 21 iunie, Italia este albă, cu excepția regiunii Valle d’Aosta, care rămâne singura încă în zona galbenă.

Prin urmare, măsurile și normele anti-covid mai puțin restrictive vor fi valabile și pentru Basilicata, Calabria, Campania, Marche, Toscana, Sicilia și provincia autonomă Bolzano după semnarea noii ordonanțe de către ministrul sănătății Roberto Speranza.

Nu va mai fi carantină nocturnă – care dispare oricum și în zona galbenă – și nu va mai fi limită de prezență la mesele restaurantelor în aer liber. Va fi posibil să vă mișcați fără limite de timp, toată ziua și toată noaptea.

Varianta Delta, cazurile cresc în Italia: Lazio (3,4% din total) și Sardinia sunt cele mai expuse riscului

Baruri, restaurante și alte unități de gastronomie sunt deschise. Vânzarea de mâncare și băuturi la domiciliu și livrarea la domiciliu sunt, de asemenea, permise fără restricții, care trebuie, în orice caz, să aibă loc în conformitate cu reglementările privind ambalarea și livrarea produselor.

Noile reguli prevăd că în zona albă exterioară nu există limite de persoane la mese (între care trebuie să existe încă o distanță de un metru), în timp ce în baruri și restaurante în interior, maximum șase persoane pot sta la aceeași masă cu excepția situației în care toți locuiesc împreună.

Obligația de distanță de cel puțin un metru, utilizarea măștii, igienizarea mâinilor și interzicerea adunării, atât în ​​aer liber, cât și în interior, rămân în vigoare.

La cererea lui Mario Draghi și a ministrului sănătății Roberto Speranza, Comitetul științific tehnic (CTS) va decide în această după-amiază de luni cu privire la eliminarea obligației de a purta echipament de protecție individuală în afara casei.

Și va evalua posibilitatea de a da undă verde dansurilor în discoteci, care sunt deschise de câteva zile, dar numai pentru băuturi la bar și restaurant.

Green Pass UE, regulamentul european a fost semnat, iată cum se circulă de la 1 iulie. Ce pățesc cei care nu au certificatul verde

Eliminarea măștii în aer liber

Cu Italia acum 99% în zona albă (Valle d’Aosta exclusă) și cu date despre infecții și terapie intensivă care se îmbunătățesc constant, CTS ar trebui să spună da eliminării măștilor în aer liber și să solicite relaxări pentru discoteci, scrie Il Messaggero.

Dar eliminarea măștii în aer liber va fi „condiționată”. Italienii vor trebui să păstreze în continuare masca în buzunar atunci când părăsesc casa. Și vor trebui să o poarte în toate cazurile în care, chiar și în aer liber, vor exista „riscuri de aglomerare” și, prin urmare, distanța nu va fi garantată. Acest lucru se va aplica și locurilor cu viață de noapte.

Masca va rămâne obligatorie și în toate locurile deschise publicului, precum birouri, magazine, centre comerciale, baruri, restaurante, autobuze etc. Și trebuie purtată și atunci când mergi la un concert, eveniment sportiv, spectacol, târg sau parc de distracții. Chiar și în acele zone în aer liber, pentru care protocoalele stabilite de CTS vor rămâne valabile.

„Când mergi la stadion sau la un concert sau la un târg sau la un parc de distracții, există cozi la intrare sau nu este posibilă garantarea distanței în tribune sau între scaunele pentru spectatori sau între tribune sau plimbări. Ei bine, în aceste cazuri masca va rămâne obligatorie ».

Datele se îmbunătățesc

Între timp, indicele național Rt (rata de transmisie) este la 0,69. Conform raportului Iss de vineri, incidența la 100.000 de locuitori a ajuns la 19.

Potrivit buletinului Protecției Civile, 1.197 de noi infecții cu coronavirus s-au înregistrat ieri în Italia, 28 de morți. Ieri s-au făcut 249.988 tampoane cu un indice de pozitivitate de 0,5%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce a semnat Maia Sandu la Roma: „Este un document aşteptat de concetăţenii noştri care au muncit sau muncesc în Italia”

Accident cumplit pe lacul Garda, cuplu de îndrăgostiți spulberat de o ambarcațiune cu motor, corpul fetei găsit mutilat