in

Italia, soprana Angela Gheorghiu va primi premiul ”Puccini”, acordat artiştilor care au avut interpretări memorabile ale capodoperelor compozitorului italian

Soprana Angela Gheorghiu va primi, pe 14 decembrie, în Italia, premiul „Puccini”, distincţie acordată anual unor artişti care au avut interpretări memorabile ale capodoperelor compozitorului italian Giacomo Puccini. Premiul este acordat din partea preşedintelui Fundaţiei Festivalului ”Puccini”, Alberto Veronesi, şi a primarului din Viareggio, Giorgio Del Ghingaro, anunţă reprezentanţii sopranei Angela Gheorghiu, citați de Agerpres.

Seara de gală va avea loc la Gran Teatro „Giacomo Puccini” din Torre del Lago, iar evenimentul va fi prezentat de către jurnalistul Alfonso Signorini.


Soprana Angela Gheorghiu s-a născut la Adjud şi a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei Mia Barbu. Şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Boheme”, debutând în acelaşi an la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat pe toate marile scene din lume. Pentru cariera sa, a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor şi Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de Guvernul francez.

Angela Gheorghiu este Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi, al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi al Universităţii din Bucureşti. În 2010, a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor – cea mai înaltă decoraţie acordată de către Preşedinţia României, iar doi ani mai târziu a primit medalia „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.


În 2015, Angela Gheorghiu a mai primit European Cultural Award pentru Muzică, la Dresda, cu ocazia celebrării a 25 de ani de la unificarea Germaniei.

Soprana Angela Gheorghiu a cântat pentru regina Marii Britanii

Video Emoţionant: Andrea Bocelli, în premieră la Bucureşti. Angela Gheorghiu, invitat special

Scandal între soprana Angela Gheorghiu şi trupa Holograf

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedie la Roma, român de 49 de ani ucis de o italiancă de 75 de ani

Dreptul la Replică pe care EVZ a REFUZAT să-l publice: «Nu ai niciun drept, domnule Curea, să ne faci lași pentru că am emigrat»