in

S-a spart gheața! La un an de când a fost ales senator al Diasporei, senatorul Radu Mihail anunță prima sa acțiune

Prima acțiune a senatorului Diasporei, Radu Mihail, ales în urmă cu aproape un an pe listele USR: amendamentul depus de el la legea pentru finanțarea proiectelor diasporei a fost aprobat de Senat.

Este prima acțiune pe care senatorul Mihail o anunță în favoarea celor care l-au ales.
Amendamentul se referă posibilitatea ca reprezentanții societății civile că poată participa la evaluarea proiectelor.

Potrivit amendamentului depus la Legea 321/2006 privind finanțarea nerambursabilă a proiectelor pentru românii din diaspora, reprezentanții societății civile si ai comunității românești din străinătate, dar și membri ai Grupului interministerial pentru românii de pretutindeni sau parlamentari din diaspora vor putea participa în calitate de invitați la evaluarea proiectelor.

”Amendamentul este important pentru transparentizarea procesului de selecție. Ne dorim ca banii care vor fi alocați pentru proiecte să fie acordați pe merit. Comisia de evaluare cu drept decizional rămâne în continuare Ministerul pentru românii de pretutindeni, dar prezența acolo a societății civile, a reprezentanților aleși în parlament ai românilor din străinătate creează presiune pe comisie pentru a lua decizii având criterii foarte clare de selecție.”, a declarat senatorul Radu Mihail în cadrul unei conferințe de presă organizată de Uniunea Salvați România, potrivit site-ului formațiunii.

Amendamentul depus de USR la Legea 321/2016 a fost aprobat de Plenul Senatului și urmează să fie votat în Camera Deputaților care este for decizional în acest caz.

Pasul următor în apărarea intereselor românilor din străinătate este accentuarea presiunii din partea USR asupra guvernului pentru o alocare financiară adecvată nevoilor exprimate de comunitățile românești din diaspora.

”USR a câștigat alegerile din diaspora și avem o responsabilitate deosebită în promovarea proiectelor care susțin interesele românilor care trăiesc în-afara granițelor tarii”, a argumentat senatorul USR, Radu Mihail, demersul său.

Radu Mihail (USR), senator al diasporei: Iată de ce nu voi face nimic 4 ani

Eliminarea furtului din banul public, USR promite diasporei o Românie fără hoție

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oroare în Sicilia: «Trebuie să studiezi mai mult», un adolescent român și-a ucis tatăl vitreg italian și i-a aruncat cadavrul într-un canal

Violator în serie, prins la Roma: este un român de 25 de ani, trei agresiuni în ultimele 15 zile