in

Unii absolvenți de liceu vor să rămână în țară, meseriile la care visează: neurochirurg și informatician

«Nu plec, vreau să rămân în ţară»

Un elev din Alba care a obţinut media 10 la Bacalaureat este printre puținii care nu are de gând să plece. Vrea să devină neurochirurg şi să profeseze în România.

Vrea să rămână în ţară, pentru că în România crede că ar putea să-şi construiască o viaţă mult mai frumoasă decât peste hotare.

„Cred că aş putea să-mi construiesc o viaţă mult mai frumoasă în ţară. Deci nu, nu plec. Este un lucru legat de satisfacţie. Ca viitor medic, esenţial este să fii aproape de omul de lângă tine, să îl poţi ajuta în orice situaţie. Atunci, din punctul meu de vedere, i-aş ajuta mai bine pe români, i-aş înţelege mai bine, aş fi mai aproape de ei, de sufletul lor. Plus că în străinătate va fi şi bariera lingvistică. Oricât de bine ai cunoaşte o limbă nu te poţi ataşa spiritual la fel de omul din faţa ta dacă nu comunici în limba ta natală”, a spus el.

„Să dezvoltăm țara”

În Prahova s-au înregistrat două medii generale de 10, una dintre ele fiind obţinută de Miruna Georgiana Voinea, de la Colegiul Naţional ”Nicoale Iorga” din Vălenii de Munte.

Tânăra în vârstă de 18 ani spune că a muncit foarte mult ca să ajungă la această performanţă, dar nu pleacă.

„Nu vreau să plec, vreau să rămân în ţară. Am aici familia, prietenii, mi-ar fi greu fără ei. În plus, mi se pare în regulă să munceşti în ţara ta, să rămână aici oameni frumoşi, să dezvoltăm ţara”, a declarat eleva de nota 10.

Andreea Iulia Drăgan, elevă a Colegiul Naţional ”Mihai Viteazu” Turda, este una dintre cele trei eleve din judeţul Cluj care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat. Ea a fost şi şefă de promoţie.

„Nu mă aşteptam să iau media 10. Niciodată nu mi s-a părut greu examenul de Bacalaureat, dar am ştiut că este greu să iei note perfecte, adică 10 pe linie. Sunt foarte fericită, pentru că mă va ajuta media de la Bacalaureat la admiterea la facultate. Vreau să mă înscriu la UTCN, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, la specializarea calculatoare. A lucra în IT este o meserie de viitor, sunt locuri de muncă în acest domeniu în Cluj-Napoca. Nu vreau să merg să studiez în străinătate”, a declarant Andreea Drăgan.

Carieră acasă

Mihai David este unul dintre cei doi elevi din județul Alba care au obținut media 10 la Bacalaureat 2018 și a mărturisit că vrea să devină informatician, la noi în țară.

David Mihai Alin a absolvit Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir. ”În primul rând am reușit această performanță datorită profesorilor mei. Meditații nu am luat la nicio materie. Examenul în sine nu mi s-a părut foarte greu. La limba română am avut emoții mai mari. M-am pregătit 12 ani, nu am fost genul care să se pregătească două săptămâni înainte de examen”, a declarat David Mihai Alin pentru mediafax.ro.

El a adăugat că, mai departe, vrea să studieze Facultatea de Informatică din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Întrebat, de asemenea, dacă nu vrea o carieră în afara granițelor, Mihai a răspuns: ”Este nevoie de oameni buni și în țară. Sunt genul care spune că se poate și aici. În viitorul apropiat mă văd informatician, ținând cont că am fost patru ani la matematică-informatică. Mie îmi plac toate materiile, și cele umaniste, istoria, geografia, religia, chiar sunt pasionat”.


„Lipsa mamei, plecată la muncă în Italia, mi-a marcat toată copilăria”

Elevi de ZECE, vor să emigreze: «M-am hotărât să plec din România din cauza guvernanţilor»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România, scădere record a populației, printre statele membre UE cu cea mai mare mortalitate

San Remo, Miss Grand Prix Liguria este o româncă de numai 15 ani care a uimit juriul cu farmecul ei