in

Gorizia, circulau doar noaptea, în spatele altor mașini, doi șoferi români transportau țigări de contrabandă în valoare de 250.000 de euro

Descoperirea a fost făcută de Garda de Finanțe din Gorizia. Militarii au oprit un camion și au identificat ca șoferi două persoane de origine română care aveau ascunse țigări în valoare de peste 250 de mii de euro. Marfa transportată de cei doi era destinată unei companii de transport din Caserta. Șoferii au spus că nu știau nimic despre încărcătură, cercetările ulterioare dovedind contrariul, ei mai efectuaseră și alte transporturi asemănătoare.

Cei doi șoferi, de origine română, au fost denunțați de către Garda de Finanțe din Gorizia pentru contrabandă ilegală de țigări. În camion au fost descoperite peste trei tone de țigări. Camioneta înmatriculată în Ungaria, transporta cutii de lemn care ar fi trebuit să conțină, pe baza documentației de transport expuse de cei doi șoferi, „filtre pentru compresoare „.

Sechestrul a avut loc la Sant’Andrea di Gorizia și împreună cu țigările au fost găsite trei aparate GPS prin satelit, numeroase documente de călătorie și note scrise de mână, precum și peste 3700 de euro în numerar. Modul lor de a se ascunde de eventuale controale era să treacă frontiera de stat noaptea, mergând mereu în spatele altor vehicule.

Aproape 200 de mii de euro de evaziune fiscală

Țigările confiscate, cu o valoare comercială de aproximativ 250 de mii de euro, care nu pot fi comercializate sau date spre vânzare în Italia și în Uniunea Europeană, deoarece nu respectă parametrii minimi de securitate prevăzuți de legislația UE. Marfa a fost destinată unei companii de transport situată în provincia Caserta, unde țigările urmau a fi vândute cu amănuntul, fără autorizație. Evaziunea fiscală a fost cuantificată la aproape 190 de mii de euro.

Soferii, domiciliați în Italia, respectiv în provinciile Milano și Campobasso, sunt certetați în libertate pentru contrabandă vamală. Aceștia s-au justificat că nu cunosc conținutul mărfii transportate.

Investigații ulterioare după prima confiscare

Investigațiile ulterioare efectuate de ofițerii de la Garda de Finanțe au făcut posibilă constatarea că șoferii români nu numai că erau conștienți de natura conținutului cutiilor de lemn, dar înainte de acest transport au mai cărat alte 1,6 t de țigări de contrabandă, tot în provincia Caserta, folosind aceleași tehnici de transport descoperite de militari.

Transportator român, amendat în Sardinia cu 60.000 de euro pentru că avea în pachete antibiotice și țigări

Contrabandă, un român a fost arestat cu o tonă de țigări la Napoli

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pui colorați și carne injectată, dezvăluiri șocante despre alimentele din magazinele românești

Oferă salarii ca în Italia și Spania, dar nu găsește lucrători. O femeie de afaceri din Suceava este disperată