in

Ragusa, morți în sere din cauza pesticidelor

Pe 30 septembrie, Cgil și sindicatele tunisiene au denunțat moartea a 15 persoane în trei ani din cauza pesticidelor respirate în serele din provincia Ragusa.

Denunțul lui Mustapha Laouini, responsabil al patronatului Inca din Tunisia, în vizită la Cgil Palermo, privind cazurile înregistrate în trei ani din cauza contactului cu pesticidele: ”Am înregistrat 15 cazuri, în ultimii trei ani, de lucrători tunisieni morți în serele din provincia Ragusa, unde stăteau mai mult de opt ore pe zi în contact cu pesticidele.

Văduvele lor s-au adresat ghișeelor noastre de la patronatul Inca în Tunisia pentru a încasa pensia de urmaș. Toți erau lucrători tineri, între 26 și 40 de ani. Este un fenomen în creștere. Foarte mulți lucrători agricoli tunisieni se adresează ghișeelor noastre fiindcă li s-au recunoscut boli profesionale contractate pe timpul muncii. Și mai există un aspect de care se plâng: odată împliniți 45 de ani cu greu își găsesc de lucru. Imediat ce angajatorul zărește primele fire albe, nu-i mai vrea. Astfel cunosc foarte repede șomajul”.

Un alt aspect relatat de Inca este cel al pensiilor refuzate. ”Lucrătorilor tunisieni îmbarcați pe pescadoarele din Mazara del Vallo, armatorii nu le plătesc contribuțiile de protecție socială. Un număr semnificativ își dau seama de acest lucru întorcându-se acasă, în Tunisia, și adresându-se la Inps pentru încasarea pensiei. Numai acolo descoperă că le-au fost achitate numai parțial contribuțiile”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident teribil pe A1: un microbuz cu 10 români s-a răsturnat, un mort și șase răniți

Dragnea a decis să le facă pe plac liberalilor: ”Legea votului prin corespondență va fi aprobată săptămâna viitoare”