in

Italia, bonusuri pentru copii planificate în 2021 care nu necesită prezentarea ISEE

Există multe bonusuri planificate pentru anul 2021 care nu necesită prezentarea declarației Isee (Indicatore della Situazione Economica Equivalente) sau a documentului care certifică situația venitului familiei. Iată care sunt.

Bonus 2021

Primul dintre bonusurile din 2021 este stimulentul „bebeluș” (bonus bebè), un stimulent pentru familiile care tocmai au avut un copil, l-au adoptat sau l-au primit în custodie prealabilă.

În acest caz, este posibil să nu depuneți declarația ISEE, dar se va obține suma minimă de 80 de euro pe lună și, prin urmare, 960 de euro pe an. Puteți beneficia de această sumă chiar dacă, în același timp, primiți cecul unic (assegno unico).

De fapt, este o indemnizație suplimentară, care se obține în fiecare lună până la sfârșitul primului an de viață al copilului sau până în primul an de la intrarea în familie.

Cererea trebuie depusă la INPS, în format electronic, în termen de 90 de zile de la naștere sau de la intrarea în familie.

Apoi, pentru 2021, nici bonusul pentru creșă (bonus asilo nido) nu necesită depunerea declarației ISEE. În acest caz, de asemenea, prin neprezentarea acestuia, veți obține suma minimă prevăzută, deci 1.500 de euro.

Bonusul pentru creșe este o contribuție pentru plata taxelor atât pentru școlile grădinițe publice, cât și private și / sau îngrijirea la domiciliu a copiilor cu vârsta sub trei ani și care suferă de boli grave.

Cu toate acestea, dacă se prezintă ISEE, se pot obține sume mai mari care variază în funcție de venit: în cazul unui ISEE mai mic de 25.000 euro anual, de exemplu, bonusul ar fi complet, deci 3 mii euro.

Bonus „mama mâine”

În cele din urmă, printre bonusurile din 2021 care pot fi solicitate fără a fi nevoie să depuneți declarația ISEE, se numără și cea numită „mama mâine” („madre domani”). Și acest lucru a fost confirmat în așteptarea sosirii cecului unic, programat pentru luna iulie.

Spre deosebire de celelalte, pentru a-l obține nu este necesar să se prezinte modelul Isee deoarece nu depinde de limitele de venit.

Este adesea cunoscut sub numele de „bonus de naștere” și este un stimulent de 800 de euro care se primește după ce se face solicitare la INPS.

Pentru a-l primi, cererea trebuie înaintată la încheierea celei de-a șaptea luni de sarcină, dar poate fi depusă și după nașterea copilului, dar în primul an al copilului.

✔ Articolul în limba italiană 👇👇👇
Bonus 2021, quali non richiedono la presentazione dell’Isee

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un „guvern al președintelui” în Italia: Mario Draghi a fost nominalizat de Sergio Mattarella pentru funcția de premier

romani cancun

Români sechestraţi pe aeroportul din Cancun. MAE: «Este inadmisibil ce se întâmplă»