in

Cetățenie italiană: din 25 mai contribuția și taxa de timbru pot fi plătite online cu pagoPA

Plata contribuției pentru cetățenia italiană – Din 25 mai, cei care au solicitat cetățenia italiană vor putea achita online contribuția de 250 de euro și timbrul de 16 euro direct pe portalul Servicii, zona Cetățenie, al Departamentului pentru Libertăți Civile și Imigrație , datorită integrării funcțiilor  PagoPa, platforma care garantează plățile electronice pentru serviciile administrației publice.

cetatenia italiana cazier

Plata contribuției pentru cetățenia italiană

Prin aderarea la PagoPa, continuă procesul de digitalizare și simplificare a procedurilor legate de cetățenie, inițiat de direcția centrală pentru Drepturi Civile, Cetățenie și Minorități, condusă de prefectul Rosanna Rabuano, cu accent pe nevoile utilizatorului, care va putea alege între diferitele metode de plată electronică permise de pagoPA, pentru a îndeplini obligațiile legale într-un mod simplu, imediat și fiabil.

Atletul român Cătălin Tecuceanu a primit cetățenia italiană, naționala îl așteaptă

Perioadă tranzitorie

În perioada 25 mai – 8 iulie, cu titlu tranzitoriu, se va putea folosi în continuare metoda tradițională de scanare și transmitere, în formularul electronic de cerere, a chitanței de plată a contribuției și a indicației detaliilor timbrului fiscal telematic.

În aceasta faza de tranziție se va proceda în mod tradițional chiar și în cazul refuzului online a cererii: în consecință, solicitantul care depune din nou cererea va putea folosi plățile efectuate atașând chitanțele aferente.

Cetățenia italiană 2022: aveți nevoie de cazier? Unde ar trebui să îl solicit? Răspunde expertul

După 8 iulie, plata doar pe plaforma pagoPA

La finalul fazei de tranziție, deci după 8 iulie, va fi folosită doar platforma pagoPA, cu toate canalele și opțiunile de plată permise, și cu posibilitatea recuperării automate a plății deja efectuate de solicitantul care dorește să depună din nou plata cererii după respingerea cererii.

În limba italiană: Cittadinanza italiana: dal 25 maggio contributo e bollo si pagano online con pagoPA

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
furat lantisor torino

A furat un lănțișor în valoare de 500 de euro într-o discotecă din Moncalieri: arestat un român de 30 de ani

pistol jucarie

Italia, șofer român de camion, salvat la limită de medici, după o glumă proastă făcută de un coleg