in

Avertismentul unui expert american: A treia doză de vaccin ar putea creşte riscul unor efecte secundare grave

A treia doză de vaccin ar putea crește riscul de reacții adverse grave, este atenţionarea unui expert american.

Jay Butler, director adjunct la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, a declarat că a doua doză de vaccin anti-Covid a fost asociată cu un număr mai mare de efecte secundare, sugerând că o a treia doză ar putea veni cu un risc şi mai mare.

„Suntem foarte interesaţi să ştim dacă o a treia doză poate fi asociată sau nu cu un risc mai mare de reacţii adverse, mai ales în cazul celor grave, deşi rare”, a afirmat expertul american, în timpul unui briefing de presă.

Declaraţia acestuia vine după ce Statele Unite au început să cerceteze posibilitatea de a introduce o a treia doză de vaccin anti-Covid pentru a spori imunitatea, în special în contextul apariției unor noi variante mai contagioase.

Crisanti șoc: „Dacă un nevaccinat merge la spital, atunci să plătească 2.500 euro pe zi” – VIDEO

Jay Butler a mai precizat că nu există momentan dovezi privind scăderea imunității în rândul persoanelor vaccinate la începutul campaniei de vaccinare, în decembrie 2020 sau ianuarie 2021.

De asemenea, el a arătat că vaccinurile existente sunt eficiente în privința variantei Delta. Pfizer/BioNTech au anunțat că vor solicita aprobarea în SUA și Europa pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva coronavirusului, susținând că injectarea unei doze suplimentare, în decurs de 12 luni, ar spori în mod considerabil imunitatea, scrie Libertatea.

Duminică, membrii Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) și ai Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au anunțat că persoanele vaccinate complet anti-COVID nu au nevoie de o a treia doză. Cu toate acestea, autoritățile americane au anunțat că vor continua să facă cercetări în acest sens înainte de o decizie finală.

Studiile au arătat că două doze din vaccinurile bazate pe tehnologia ARN mesager (Pfizer și Moderna) oferă o protecție puternică față de infectarea cu varianta Delta, care este mult mai contagioasă decât celelalte tulpini cunoscute.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Caltanissetta, român de 38 de ani, a murit după ce a băut o bere și s-a aruncat în piscină

campanie romani strainatate

Campanie pentru românii care pleacă la muncă în străinătate. «Vrem să prevenim exploatarea sezonierilor»