Advertisement

Consulatul de la Catania, deschis pentru românii din Sicilia, Basilicata, Calabria şi Puglia/Vezi detalii şi coordonate

Ministrul român al afacerilor externe, Teodor Baconschi, a inaugurat sâmbătă, 22 octombrie Consulatul României la Catania, în prezenţa preşedintelui Provinciei Catania, Giuseppe Castiglione şi a primarul oraşului Catania, Raffaele Sacanelli.

“O promisiune îndeplinită este mai grăitoare decât o mie de discursuri. România este prima ţară care deschide un consulat la Catania, fapt extrem de bine primit de aleşii şi autorităţile acestei provincii. Dincolo de contribuţia la întărirea cooperării cu Italia, această misiune diplomatică este esenţială pentru cei peste 80.000 de compatrioţi ai noştri din Sicilia, care nu vor mai fi nevoiţi să cheltuiască bani şi timp pe deplasări la Roma pentru a beneficia de servicii consulare”, a declarat şeful diplomaţiei române, la inaugurare.

“Ne pasă de soarta românilor”

“Prin acest nou consulat, le arătăm românilor din Italia că ne pasă de soarta lor. Şi ei fac parte din corpul naţiunii noastre, contribuie prin truda lor la bunăstarea familiilor rămase în ţară, şi merită acest gest firesc de recunoştinţă din partea României. Oriunde s-ar afla, românii au dreptul la servicii consulare de calitate şi, pe cât posibil, de proximitate”, a evidenţiat ministrul Baconschi, care a adăugat că românii din Peninsulă“contribuie cu circa 4 miliarde euro la creşterea economică a Italiei”.

Consulatul României la Catania este menit “să asigure protecţie şi asistenţă consulară pentru cetăţenii români rezidenţi, domiciliaţi sau aflaţi în calitate de turişti în cele patru regiuni din sudul Republicii Italiene, care constituie circumscripţia consulară a oficiului, respectiv Sicilia, Basilicata, Calabria şi Puglia. Decizia înfiinţării noului oficiu vine ca urmare a creşterii constante, din ultima perioadă, a numărului solicitărilor de servicii consulare, respectiv din dorinţa de a echilibra prezenţa consulară în Peninsulă şi de a o adapta la cerinţele comunităţii româneşti din Italia”.

Iată membrii misiunii diplomatice:

Adriana Elena Moţa, consul, şef al Consulatului

Ion Calciu, consul

Ana Maria Cristina Gheorghe, funcţionar consular

Adresa:Via Misterbianco nr.1 CP 95131

Web: catania.mae.ro

E-mail: [email protected]

Program de lucru cu publicul:

Luni – Vineri: 9.00 -13.00 si 15.00 -17.00.

telefon: 0039 095530283