in

Italia, se pregătește vaccinarea în masă a copiilor de 5-11 ani. Bassetti: «Să înceapă imediat»

Vaccinarea copiilor în Italia, dezbaterea este în curs, după datele publicate ieri de Pfizer și BioNTech privind vaccinul anti-Covid pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

Vaccinul – au precizat companiile – trebuie administrat într-o doză mai mică decât cea utilizată la subiecții cu vârsta peste 12 ani.

În prezent se desfășoară un alt studiu Moderna pentru a evalua vaccinul pentru grupa de vârstă între 6 și 11 ani.

Guvernatorul Toscanei interzice prezența nevaccinaților în locurile publice! Se pregătesc „tabere de izolare” Covid

Ce spun specialiștii

”De acord”

Massimo Galli, profesor titular de Boli Infecțioase la Universitatea de Stat din Milano și șeful spitalului Sacco, spune că este de acord cu utilizarea vaccinului pentru grupa 5-11 ani .

„Ne va permite să reducem răspândirea și să ne permitem să limităm în mod semnificativ circulația virusului, deoarece este o parte a populației nevaccinate ».

„Prea devreme”

Francesco Vaia, directorul institutului Spallanzani, crede că este prea devreme să se decidă vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

«Încă nu există indicații univoce din partea comunității științifice pentru a vaccina această populație sensibilă. Există opinii contradictorii în această privință. Sunt un susținător foarte puternic al vaccinului»

”Urgent”

Guido Rasi, consultant al comisarului de urgență Figliulo, vrea urgentarea vaccinării copiilor:

«Vedem deja, deja în Statele Unite, că varianta Delta atacă și în copii. Va fi esențială vaccinarea copiilor de această vârstă».

Rasi vrea vaccinarea copiilor de la 3 ani: „există un grup foarte vulnerabil cuprins între 3 și 11 ani”. Și atunci „o populație este protejată dacă toate grupurile sunt protejate”.

Italia a ridicat restricția de vaccinare pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

„Prudență”

Fabrizio Pregliasco, profesor la Universitatea de Stat din Milano, este de acord, dar cu prudență:

«Datele Pfizer privind vaccinul anti-Covid pentru grupa de vârstă 5-11 ani sunt interesante, cu siguranță nu este un prim eșantion foarte mare

”Să înceapă imediat”

În cele din urmă, Matteo Bassetti, directorul Clinicii de Boli Infecțioase a Policlinicii San Martino din Genova, este foarte sigur că trebuie vaccinați copiii imediat.

«Dacă EMA dă undă verde, am putea reduce semnificativ circulația virusului. Dacă acești copii sunt deja vaccinați pentru alte boli infecțioase, nu văd de ce nu trec prin imunizarea împotriva Covid.

A pretinde contrariul este ridicol și ascunde poziții ideologice care nu au nicio legătură cu știința ».

„Odată cu vaccinarea grupei de vârstă 5-11 ani, obiectivul de a ajunge la 95% din populație ar fi mult mai realizabil – spune Bassetti – Configurarea unui viitor foarte asemănător gripei pentru Covid”.

Pfizer: „Este sigur și oferă un răspuns imun puternic”

Au fost publicate primele date, dezvăluite de companiile farmaceutice, care certifică siguranța vaccinului anti-Covid Pfizer-BioNTech chiar și pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Rezultatele studiilor clinice, spun companiile, au arătat că vaccinul este „bine tolerat” și a produs un răspuns imun „robust”, scrie Il Messaggero.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
un roman si-a violat fiica si a lasat-o insarcinata

Monstrul care şi-a terorizat propriii copii. 21 de ani de închisoare pentru pastorul VIOLATOR

mihaela morosan profesor milano

Mihaela Moroșan, profesoară la o școală din Italia: ”Nu avem nici măcar un cadru didactic nevaccinat”