in

Italia: Marius Marinică, românul care a cauzat moartea a patru tineri în accident de mașină, condamnat la opt ani de închisoare

Știri Italia: Marius Marinică, românul care a cauzat moartea a patru tineri. Sentință definitivă pentru electricianul român care a provocat un masacru în Jesolo în 2019, prin neatenția la volan. Curtea de Casație a confirmat sentința de opt ani. Părinții victimelor se tem, însă, de batjocură, scrie ilgiornale.it.

Citiți aici despre acest caz:

Depășire fatală și 4 tineri uciși, Curtea de Apel din Veneția confirmă: 8 ani de închisoare pentru electricianul român

Jesolo, a provocat un accident de circulație soldat cu patru morți și un rănit grav, român condamnat la opt ani de închisoare

Marius Marinică, românul care a cauzat moartea a patru tineri

Pentru Marius Marinică, electricianul român care în 2019 a provocat un grav accident de mașină în care și-au pierdut viața patru tineri, a fost pronunțată și o pedeapsă de opt ani de închisoare de către Curtea de Casație.

Sentințele primei instanțe și ale Curții de Apel din Veneția au fost confirmate. Pentru judecători, conducerea imprudentă a lui Marinica a fost cauza tragediei și, prin urmare, tânărul de 29 de ani este vinovat de moartea Eleonorei Frasson, a lui Leonardo Girardi, a lui Riccardo Laugeni și a lui Giovanni Mattiuzzo, toți cu vârste cuprinse între 22 și 23 de ani.

Anchetatorii, după cum relatează cotidianul Venezia Today, au ajuns la această concluzie și datorită mărturiei singurului supraviețuitor.

În urmă cu trei ani, în noaptea de 13 spre 14 iulie, pe drumul dintre Jesolo Musile și San Donà, unde locuiau protagoniștii teribilului accident, mașina lui Marinica a depășit din neatenție mașina în care se aflau cei cinci băieți. Făcând această manevră, electricianul a izbit în lateral vehiculul din față, făcându-l să iasă în afara șoselei.

Tinerii au lovit mai întâi un stâlp de iluminat, apoi s-au răsturnat cu mașina și au căzut într-un pârâu. Bărbatul de 29 de ani nu a oprit după impact și a fugit, iar nefericitele victime au fost salvate de alți automobiliști care treceau prin zonă, care au reușit să salveze doar o fată.

Îngrijorarea părinților victimelor

În ciuda condamnării definitive a lui Marinică la opt ani de închisoare, rudele tinerilor care au murit în accidentul de acum trei ani se tem că vor fi batjocoriți și că nu li se va face dreptate.

Tânărul de 29 de ani, aflat până acum în arest la domiciliu, va mai avea de executat patru ani de închisoare, motiv pentru care ar putea intra în joc legislația care suspendă detenția într-o casă de corecție a unei persoane condamnate la o pedeapsă mai mică de patru ani.

”Avocații noștri”, au declarat părinții victimelor pentru Corriere del Veneto, ”ne-au informat că Marinica ar putea scăpa fără să petreacă o singură zi în închisoare din cauza unei întârzieri birocratice, dar cum este posibil acest lucru cu o condamnare de opt ani? Cum putem accepta așa ceva? Suntem nedumeriți, dar suntem, de asemenea, siguri că Parchetul din Veneția va încerca să ne scutească de umilința unei astfel de nedreptăți grave și să evite un precedent foarte grav la care cine știe câți infractori vor ajunge să apeleze”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
lecce batran jefuit omorat

Lecce, două femei și un bărbat au jefuit și omorât un bătrân, după ce l-au chinuit îngrozitor: dezbrăcat, bătut și strangulat

explozie torino

Torino, scurgere de gaz și explozie într-o clădire: 5 răniți în Carignano