in

Italian din Rimini care tocmai s-a întors din România, pozitiv la coronavirus. A fost în vizită la familia soției în Gorj

Proprietar de restaurant la San Clemente (Rimini), italianul în vârstă de 71 de ani fusese în România pentru a vizita rudele soției sale, și acolo a avut primele simptome ale bolii, potrivit presei italiene.

S-a întors în Italia pe 22 februarie, după ce a fost în România și s-a întâlnit cu numeroase persoane, în Craiova și în mai multe localități din județele Dolj și Gorj, și a vizitat rudele soției sale, italianul de 71 de ani fiind primul pacient cu coronavirus din Emilia Romagna.

Autoritățile române au fost informate și activat și protocoalele necesare în acest tip de situație, va fi lansată o anchetă epidemiologică și vor fi dispuse măsuri de carantină sau de izolare, după caz.

După ce a părăsit localitatea Cattolica pe 18 februarie, bărbatul a petrecut săptămâna trecută în România, unde a avut o serie de întâlniri de afaceri și apoi s-a întors acasă.

Simptomele au apărut duminică și, după ce a fost internat la spitalul „Cervesi” la început, când a fost confirmată pozitivitatea la Coronavirus, a fost transferat la izolare în secția Infecțioase a spitalului din Rimini.

Cazul pozitiv de coronavirus din Rimini nu trebuie neapărat să fie semnul unui focar în Romagna, susșine consilierul regional pentru sănătate, Sergio Venturi, în cadrul conferinței de presă convocată după-amiază pentru a face bilanțul situației din Emilia-Romagna.

„Nu excludem nimic”, a spus Venturi, „dar nu cred că reprezintă un focar în Romagna. Cred că este mai probabil să fi avut contacte cu anumite zone roșii”. „Evaluăm contactele pe care le-a avut – explică consilierul – acum lucrătorii noștri din sănătate au devenit mici detectivi”.

În România, autoritățile au stabilit traseul făcut de italian. Bărbatul ia intrat în contact cu zeci de oameni din momentul în care a ajuns în Craiova, apoi a plecat în Gorj, scrie Mediafax. Acestora li se adaugă pasagerii celor două aeronave cu care bărbatul a călătorit.

Din datele obţinute de autorităţi, traseul bărbatului arată astfel:
– 18 februarie: ora 23,45, bărbatul de 71 de ani, împreună cu fiul său de 10 ani, ajung pe Aeroportul Internaţional Craiova cu o cursă de Bologna
de la aeroport, italianul merge la o firmă de închirieri auto din Craiova, unde închiriază o maşină cu care pleacă spre comuna Bâlteni din judeţul Gorj
– 19 februarie, puţin după miezul nopţii, italianul şi fiul său ajung în satul Peşteana, la socri
– 19 februarie – italianul îşi lasă copilul la bunici, în Peşteana, iar el pleacă spre Târgu Jiu. Aici locuieşte într-un apartament pe care îl deţine
– 20 februarie – bărbatul merge la Primăria Drăguţeşti din Gorj pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale
– 20-21 februarie – are mai multe întâlniri de afaceri, în special în Târgu Jiu
– 22 februarie – se întoarce la socrii săi, în Peşteana, îşi ia copilul şi pleacă spre Craiova. Aici, predă angajaţilor firmei de închirieri auto maşina şi merge la Aeroportul Internaţional.
– În jurul orei 14.00 pleacă spre Bologna la borful unui avion. În Italia, medicii îl consideră suspect de coronavirus.
– 25 februarie – medicii din Italia confirmă că bărbatul este infectat cu cronavirus. Autorităţile din România intră în alertă. Toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul sunt căutate pentru a fi testate de medici.
În Dolj, marţi seara, autorităţile au făcut o celulă de criză.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.es/un-nou-caz-de-coronavirus-in-spania-o-italianca-de-36-de-ani-din-barcelona-care-a-fost-10-zile-in-italia/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șofer român de TIR abia întors din Italia, dat afară din casă de nevastă, de frica coronavirusului

Teama de coronavirus îi face pe români să ia cu asalt magazinele: cozi uriașe şi rafturi goale