in

”Cei mai valoroși români sunt în străinătate”, laudele unui fost ministru pentru cei plecați din țară

Cei mai valoroși români sunt în străinătate

Cei mai valoroși români sunt în străinătate. Un fost ministru are numai cuvinte de laudă pentru românii plecați și spune că România are nevoie de ei.

România are cea mai numeroasă diaspora din Uniunea Europeană, Italia este țara preferată de românii care pleacă

Cei mai valoroși români sunt în străinătate

„Înainte de criza din 2009, trimiteau 9 miliarde de euro pe an. Era principalul contributor la economie și pentru România. Cu acei bani, foarte mulți români, adică rudele, părinții celor plecați, își duceau existența și contribuiau pozitiv la creșterea economică, pentru că banii îi cheltuiau în România, iar Banca Națională îi folosea să își mărească rezerva”, a declarat Gheorghe Ialomițianu, citat de Gândul.

Revoltă în PSD Diaspora împotriva numirii lui Cârciu la DRP: ”Cum este posibil sa vinzi pe bani acest post… Ciolacu demisia!”

„Ce vreau să vă spun legat de cei care au plecat – sigur că mă bucur că păstrează tradițiile și obiceiurile românești, produsele tradiționale, sunt foarte mulți soliști de muzică populară și ușoară care sunt ceruți să meargă de sărbători în zonele unde sunt români. (…) să știți că sunt foarte apreciați și își fac treaba acolo, pentru că societățile unde merg sunt mult mai bine organizate și îi apreciază mai mult față de societatea românească, unde nu îți găsești locul sau nu ești apreciat la nivelul valorii, sau să ți se creeze oportunități”, a continuat fostul ministru.

În România „nu sunt valorificați cei care au experiență și sunt bine pregătiți”, spune fostul ministru. „Din păcate pentru România, pleacă cei mai valoroși tineri sau persoane cu experiență de care România ar avea nevoie”, a mai spus el.

„Românii din Diaspora care vor să se întoarcă acasă îşi doresc să facă agroturism”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
primul npu nascut verona roman

Primii bebeluși născuți în 2023 în Italia. La Verona, primul nou-născut a fost al unei familii de români: Mattheo Ștefan

roman moare subit de Revelion la Brescia

Brescia, român moare subit de Revelion, pe balconul casei. „Atac de cord”