in

Făcea trafic de droguri între Italia și UK, român prins cu cocaină în valoare de aproape 2 milioane de euro

Un traficant de droguri român a fost prins în Portsmouth având în camion mai mute pachete care conțineau, în total, 21 de kilograme de cocaină, în valoare de 1,91 de milioane de euro, scrie portsmouth.co.uk. Ghiorghiță Hapău, în vârstă de 42 de ani le-a spus polițiștilor care l-au prins: „Am făcut o mare greșeală”.

Românul a fost deja condamnat la opt ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. Potrivit instanței, Hapău livra o încărcătură pentru o firmă din Italia și a traversat Canalul Mânecii cu un feribot din Le Havre, Franța, pe 29 aprilie a.c.

În camionul său au fost găsite, în spatele unor panouri, 21 de pachete de cocaină a câte un kilogram fiecare. Valoarea de stradă a drogurilor a fost evaluată la 1,68 de milioane de lire sterline. Interogat de polițiști, Hapău a declarat: „Înțeleg. Am făcut o greșeală”.

Procurorul a spus că românul „nu este decât un curier”, iar avocatul apărării a spus că „a fost cea mai mare greșeală a vieții lui”. ”A fost rugat să livreze drogurile. Nu era mai sus în lanțul de contrabandă. Nu a ambalat drogurile și nu a fost responsabil de ascunderea lor”, a mai spus apărătorul.

Cu toate acestea, judecătorul a hotărât ca românul care locuiește în Italia să execute opt ani de închisoare.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Accident teribil la Palestrina, o româncă a murit iar fiul ei de 12 ani este în stare gravă

Dezvăluirile unei românce din Bari despre criminalul din Caracal: ”Aducea fete și le dădea pe la italieni”