in

Gică Cârciu este noul președinte al PSD Diaspora

Noul șef al PSD Diaspora – Șeful DRP a fost ales și șef la PSD Diaspora. „Gică Cârciu este noul președinte al PSD Diaspora”, anunță Gazeta de Nord-Vest. Acesta a fost numit azi în ședința de Consiliul Politic Național al partidului.

Noul șef al PSD Diaspora

În ședința de azi (6 iulie) al Consiliului Politic Național pe ordinea de zi a fost și numirea președintelui PSD diaspora.

S-a votat numirea la conducerea PSD Diaspora a sătmăreanului Gică Cârciu.

Gică Cârciu este de anul trecut vicepreședinte a PSD Satu Mare, scrie.

Iar de anul acesta și secretarul de stat al românilor de pretutindeni unde elaborează și aplică strategia guvernamentală în domeniul relațiilor cu românii de pretutindeni, în conformitate cu obiectivele majore de politică externă ale României și cu Programul de Guvernare.

Rareș Bogdan, ales președinte al PNL Diaspora: „Ne așteptăm la 1 milion de voturi la următoarele alegeri!”

Rareș Bogdan, copleșit de înjurăturile din partea românilor din diaspora, și-a blocat comentariile pe pagina sa de Facebook

Vizită în Italia

Una dintre ultimele deplasări ale șefului DRP a fost în Italia.

Conform unui material primit la redacție, semnat de I.I.Lazar, el a participat la Roma la primul festival cultural dedicat Zilei Românilor de Pretutindeni, desfășurat în perioada 18-19 iunie.

Evenimentul a avut loc în incinta complexului Salaria Sport Village.

În prima zi, a fost organizat un seminar având ca temă migrația românilor în Italia privită din punct de vedere istoric și în comparație peste ani cu migrația italienilor în cele două Americi.

În cadrul discuțiilor, Gheorghe Cârciu a subliniat unele aspecte ale politicii guvernului României în domeniul sprijinului acordat comunităților românești din străinătate cu accent pe rolul proiectelor finanțate de către DRP în menținerea ansamblului elementelor identitare ale românilor din diaspora.

VIDEO – Rareș Bogdan, atacat de români la Milano: „Cum guvernați cu ciuma roșie? Majoritate de hoți”

„Românii din străinătate – a precizat demnitarul român – reprezintă, cu cele 5 miliarde de euro trimise acasă în fiecare an, cel mai important investitor în economia țării de origine. Ar trebui să fie, deci, cei mai importanți beneficiari ai asistenței acordată de autoritățile de la București. În prima sesiune din acest an am aprobat circa 80% din proiectele prezentate de românii din străinătate, respectiv toate care întruneau condițiile necesare’’.

A doua zi, 19 iunie, s-a ținut concertul de muzica populară cu artiști de seamă, invitati din Italia și din România.

La cele două manifestări au participat câteva sute de români, italieni și membri ai altor comunități din Peninsulă. A lipsit însă patronajul Ambasadei României la Roma – aspect semnalat de participanți – deși finanțarea venea din partea Guvernului țării noastre.

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu va efectua o vizită de lucru în Italia. Se va întâlni cu reprezentanții asociațiilor


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Chiara, infarct la 12 ani

Mondragone, stop cardiac: Chiara moare la 12 ani. „Odihnește-te în pace, micuț Înger”

polizia italiana parma

Parma, înjunghiat în inimă pentru că a luat apărarea unei femei cu copil în brațe: ”A fost un erou!”