in

Patriarhul Daniel: «Să nu-i uităm pe fraţii noştri, românii aflaţi printre străini»

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de unitate cu ocazia sărbătorilor pascale, solicitându-le românilor să nu uite de fraţii lor, care se află în această perioadă în străinătate.

„Sărbătoarea Învierii Domnului sau Sărbătoarea Sfintelor Paşti este sărbătoarea biruinţei lui Hristos asupra păcatului, asupra iadului şi asupra morţii. Învierea lui Hristos nu este revenirea la viaţa pământească, trecătoare, amestecată cu moartea, ci este trecerea la o viaţă nouă, la o viaţă cerească, veşnică. Învierea lui Hristos este temelia şi începutul învierii tuturor oamenilor, la sfârşitul veacurilor. De aceea, Sfântul Apostol Pavel spune că precum în Adam toţi mor, aşa în Hristos, toţi vor învia”, a transmis Patriarhul Daniel, potrivit Mediafax.

Patriarhul a mai arătat că sărbătoarea Sfintelor Paşti este o sărbătoare a luminii, adică a sensului ultim al vieţii omului şi al Universului.

„Întrucât omul nu a fost făcut pentru a rămâne în mormânt, ci pentru a urca la cer, iar universul actual, trecător, se va preface în cel nou şi în pământ nou. Întrucât Sărbătoarea Sfintelor Paşti este şi sărbătoarea păcii şi a bucuriei, ea ne cheamă să aducem oamenilor aflaţi în nevoi pace şi bucurie, prin cuvinte frumoase şi prin fapte bune.

Totodată, să nu-i uităm pe fraţii noştri, românii aflaţi printre străini. Cu prilejul sărbătorii Sfintelui Paşti, vă dorim tuturor pace şi bucurie, sănătate şi mântuire, împreună cu salutul pascal Hristos a Înviat!”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Hrisovul Regelui Ferdinand I pentru Biserica Mântuirii: „Pildă să ne fie tot șirul de strămoși”

Drapelul național, batjocorit în fața Consulatului General din Barcelona

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marsala, româncă de 17 ani, dispărută dintr-o Casă de Ajutor Social, iată semnalmentele

Mormonii au înființat 5 filiale PSD în Austria: ”Mai urmează două!”