in

Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani. De ce boală suferea artistul

Cunoscutul cântăret de muzică populară, Benone Sinulescu, a murit în joi după-amiază. Vestea tragică a fost facută publică de soţia artistului. Artistul a murit acasă, la ora 14:30. Se pare că suferea de pneumonie, dar a refuzat să fie transportat la spital de teamă că ar putea să se îmbolnăvească de COVID-19, a declarat soția lui. Starea lui s-a agrvat și în cele din urma artistul a murit. Avea 84 de ani.

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspiraţie şi s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19. A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea”, a declarat soţia artistului.

Benone Sinulescu mai fusese internat în luna iunie, după ce a fost găsit de apropiați inconștient în casă. Atunci, cadrele medicale au reușit să-l stabilizeze și l-au salvat. Apoi a urmat o perioadă de recuperare însoțită de tratamente. De duminică însă starea lui a început să se înrăutățească.

Nicuşor Dan a înnebunit? A sărit la gâtul lui Fuego într-un mesaj adresat românilor din diaspora

Artistul Benone Sinulescu lasă în urma să o avere culturală impresionantă, cu peste 100 de cântece foarte îndrăgite de public. El a început să cânte din adolescență și de-a lungul carierei a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară, printre care și Irina Loghin.

Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu, județul Buzău.

În 1967, el a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a ”pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”.

Apoi, în 2002, președintele României de la acea vreme, Ion Iliescu, i-a conferit Crucea Națională Serviciul Credincios clasa a III-a, ”pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

În 2004, Benone Sinulescu a primit și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – “Arta Spectacolului”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.6]
romanca injunghiata sot italia

Italia, un român și-a înjunghiat soția în fața avocatului, pentru că voia să divorțeze

roman mort accident Siena

Se întorcea de la muncă, român de 46 de ani mort în accident la Siena