in

O româncă din Bari organizează crearea unei ”Rețele de amiciție multietnică”: ”Fiecare mamă are spațiu să-și povestească experiența”

Joi, 20 septembrie, va avea loc la Bari, Fortino di Sant’Antonio (Lungomare Imperatore Augusto), un eveniment cultural deosebit organizat de Monica Irimia, președinta asociației TraciaLand și ideatoarea proiectului ”Le mamme del mondo”, împreună cu Cinzia Rossi, autoarea expoziției fotografice ”Il mio mondo inquadrato”.

Evenimentul constă într-o dezbatere la care sunt invitate mame originare din diferite colțuri ale lumii, care trăiesc în regiune, cu misiunea de a povesti experiențele lor de integrare, experiențele acumulate, descrierea și prezentarea tradițiilor.

În același timp va fi prezentată expoziția foto a Cinziei Rossi, care datorită posibilităților pe care le are ca asistent de zbor la Alitalia, a putut surprinde diferite momente din zone ale lumii pe care le-a vizitat.

”Fiecare mamă are spațiu să povestească experiența, povestea ei de când trăiește la Bari. Fiecare va fi îmbrăcată în costumul popular din zona de unde provine, din țara natală. Călătoriile, întâlnirile și sentimentele devin ”fir roșu” pentru construirea unei rețele de relații. O rețea de amiciție multietnică.”, ne-a declarat Monica Irimia.

Monica Irimia este organizatoarea multor evenimente asemămătoare la Bari. Iată și alte acțiuni pe care le-a făcut:

Monica Irimia, președinta asociației ”TraciaLand”, punct de reper pentru românii din Puglia: ”Am promovat mereu România”

Sărbătoarea Mărțișorului la Bari: ”Au venit români de departe, dornici de tradiția mărțișorului”

Flash-mob cu cântece și dansuri din tradiția românească, de Ziua Națională a României în Bari-Italia

 

Ore obligatorii de limba română la Ladispoli, ORAȘUL IA FOC. Fedriga (Lega): ”Se vede că am înnebunit”

Umilințele trăite de ”badante” în Italia: ”Trebuie să fii sclava mea și în pat”