in

Șapte nave de război rusești în largul coastei Siciliei: ce se întâmplă lângă Italia

 Știri Italia – Nave rusești lângă Sicilia – Ce fac (cel puțin) 7 nave de război rusești în apele Mării Mediterane? „Crucișătorul cu rachete din clasa Slavă Varyag (nava emblematică a Flotei Pacificului) și marea navă antisubmarine Admiral Tributs, un distrugător de rachete ghidate. Există, de asemenea, două fregate cu rachete, navele Amiral Grigorovici și Amiral Kasatonov. La acestea se adaugă o corvetă cu rachete ghidate, Orekhovo Zuevo și două submarine echipate cu rachete (Novorossiysk și Krasnodar)”, se arată în Il Messaggero.

Nave rusești lângă Sicilia

Marea Mediterană, așadar, se confirmă ca un punct strategic fundamental pentru Putin, deoarece reprezintă singura cale de acces la Marea Neagră și la Marea Azov.

Din acest motiv, în ultimele zile a avut loc o mișcare semnificativă a navelor de război rusești chiar în Marea Mediterană. În plus, prezența în aceste ape este importantă și din motive de apărare într-o funcție anti-NATO.

Ce legătură are Marea Mediterană cu războiul din Ucraina? După cum mai relatează Il Messaggero , „este unul dintre fronturile conflictului în curs. Gândiți-vă doar la submarinele care s-ar mișca sub apele sale. Fără a uita de crucișătoarele marinei ruse care efectuează acțiuni de patrulare, ajungând uneori chiar până la coastele italiene”. (Continuați să citiți după fotografie)

Nu cu mult timp în urmă, ministrul Apărării Lorenzo Guerini a definit prezența Rusiei în Marea Mediterană drept „o amenințare. Războiul din Ucraina este un accelerator al dinamicii deja în curs în Marea Mediterană”, a spus ministrul.

Rusia reduce drastic livrările de gaze către Italia. „Cu 50 la sută mai puțin”

Pe scurt, prezența navelor de la Moscova nu este o noutate adusă de conflictul ucrainean. „Deja în 2013 – după cum amintește Il Messaggero -, după războiul din Siria, Putin reactivase a cincea escadrilă care opera în portul sirian Tartus. Printre altele, este singura bază navală a Rusiei în Marea Mediterană”. (Continuați să citiți după fotografie)

Începutul războiului în Ucraina nu a făcut decât să întărească prezența rusă, atât de mult încât acea bază a fost apoi întărită cu alte mijloace de luptă. Deci poate Italia să fie calmă? Cine ştie? „Cu siguranță, sancțiunile aplicate Rusiei ne distrug deja țara, ducând-o la o economie de război, cu raționalizare energetică și inflație vertiginoasă. În ceea ce privește submarinele, totuși, nicio bombă nu ar trebui să sosească pe coastă în imediata apropiere”, scrie ilparagone.it.

Te-ar putea interesa și: Rusia pune Italia pe lista „țărilor ostile”: ce înseamnă și ce riscuri sunt

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
viata fotomodel milano

Viața de coșmar a unei fotomodele la Milano: petreceri cu droguri, bătăi, ”obligații” de a avea relații cu alți bărbați, persecuție continuă

Stai în Italia dar vrei să te întorci în România și cauți un loc de muncă? Eveniment de informare la Roma!