in

Italia, de azi a patra doză pentru bătrâni și fragili. Speranza: „Din toamnă, pentru toată populația”

A patra doză în Italia. De azi, în Italia se administrează a patra doză de vaccin Covid pentru bătrâni și fragili. Dar nu peste mult timp a patra doză va fi extinsă la întreaga populație.

De astăzi începem cu a patra doză pentru bătrâni și fragili, dar ministrul Speranza susține că în toamnă noua doză împotriva Covid se va extinde la toată lumea.

A patra doză în Italia

În Italia a început administrarea celei de a patra doze de vaccin Covid.

După anunțul Ministerului Sănătății – împreună cu Iss, Aifa și Css – Regiunile se pregătesc să înceapă administrarea celei de-a patra doze la vârstnici și fragili.

În Lombardia începe deja astăzi. Momentan, însă, noua doză nu va fi disponibilă pentru toată lumea: „Este destinată persoanelor care au împlinit sau depășit vârsta de 80 de ani, oaspeților RSA și celor care sunt incluși în categoriile cu risc și au vârsta cuprinsă între 60 și 79 de ani”, se arată în indicațiile ministerului. Cel puțin deocamdată, pe scurt, a patra doză va viza doar persoanele în vârstă și fragile, scrie fanpage.it.

Din toamnă a patra doză pentru toată lumea

În toamnă, însă, totul s-ar putea schimba. Intervievat astăzi de presă, ministrul Speranza a explicat: „Deși războiul a înlocuit Covid în mass-media, în realitate s-a adăugat pur și simplu. La aceasta va trebui să facem un efort important de comunicare și să insistăm asupra vaccinării”.

Apoi a adăugat: „Acum autoritățile noastre sanitare au dispus al doilea rapel, așa-numita a patra doză, pentru persoanele de 80 de ani, oaspeții RSA și persoanele în vârstă fragile. În toamnă vom evalua un rapel mai extins pentru celelalte grupe de vârstă ”.

Pe scurt, direcția pare să fie decisă: după vară toți va trebui să ne vaccinăm din nou împotriva Covid.

Moare la 53 de ani a doua zi după vaccin, familia în lacrimi: „Vrem să știm de ce”

Intenția unui vaccin anual

Confirmările vor veni doar odată cu noile studii științifice, și pentru că proliferarea de noi variante – mai ales cu o circulație a virusului care rămâne foarte mare – poate schimba de câteva ori regulile jocului de acum până în septembrie-octombrie.

Guvernatorul Campaniei, Vincenzo De Luca: „A patra doză pentru cine este vaccinat de 4 luni”

Pot veni noi vaccinuri de rapel sau se pot exclude secțiuni mai tinere ale populației. Subsecretarul Costa a explicat că direcția este aceea a rapelului anual pentru toți. Cert este că planificarea pentru iarna viitoare va trebui să înceapă cu mult înainte de septembrie. Pentru a evita întâlnirea cu un val devastator încă o dată în ceea ce privește victimele și restricțiile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
borbat italia mort ambulanta

Italia, bărbat mort în ambulanță, medicii găsesc asupra lui 342.000 de euro și cheile la trei mașini, una de la un Ferrari

Roma: un ucrainean a aruncat cu vopsea roșie în Ambasada Rusiei