in

Ancona, îngrijitoare română dispărută: cercetată pentru înșelătorie, voia apartamentul bătrânului și făcea împrumuturi în numele lui

L-a convins pe bătrânul pe care îl îngrijea să semneze câteva cereri de finanțare, reușind să strângă aproape 7.000 de euro în numai câteva luni. Apoi, potrivit procuraturii, a fost în stare să-l determine să vândă un imobil pe o sumă derizorie, mai mică decât valoarea reală de piață. Beneficiarii trebuiau să fie rude ale îngrijitoarei române de 59 de ani, trimisă în judecată cu acuzația de înșelăciune în dauna unei persoane cu infirmitate.

Potrivit cercetărilor, ea a fost în spatele deciziilor luate de un bătrân de 81 de ani din Polverigi (Ancona), bărbat de care românca trebuia să aibă grijă. Femeia urma să fie  audiată pe 23 ianuarie în fața judecătorului pentru audieri preliminare. Dar nu s-a făcut nicio trimitere în judecată, fiindcă aceasta nu a compărut și e de negăsit.

Judecătorul a amânat astfel audierea pentru data de 27 martie pentru a stabili dacă în mod efectiv românca și-a făcut pierdute urmele. Este posibil ca femeia să se fi întors în România.

Faptele s-au desfășurat între 2011 și 2012, tocmai perioada în care românca de 59 de ani era însărcinată să-l îngrijească pe bărbat.

L-a înșelat în trei ocazii. De două ori l-a obligat să solicite finanțări: una în valoare de 5.000 de euro, cealaltă de aproape 2.000. Apoi l-a determinat pe bătrân să vândă un imobil rudelor sale române pentru suma de 46.000 de euro. O sumă derizorie. Operațiunea pusă la cale de româncă a fost oprită în ultimul moment de rudele victimei. Odată luată la cunoștință înșelătoria, a fost denunțată și au urmat anchetele încheiate cu cererea de trimitere în judecată.


Citește și:

Puglia, bătrân condamnat la 2 ani de închisoare, o pipăia și îi cerea obsesiv îngrijitoarei române să aibă relații sexuale cu el

Terracina, bătrânul moare, îngrijitoarea română îi închiriază ilegal casa, lasă în drum o familie de români

Potenza, bătrân de 70 de ani, acceptă compania a două false îngrijitoare, cât pe ce să fie jefuit

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Consulatul General de la Milano intervine în cazul românului bătut în Italia: ”Cetăţeanul român a fost vizitat la spital, a vorbit cu mama sa”

Propunerile partidelor italiene pentru alegerile din 4 martie: NEREALISTE