Menu
in

Vrei să vii să lucrezi pe Riviera? „1200 de euro pe lună pentru 12 ore pe zi, fără odihnă săptămânală”

Muncă în Italia în condiții inacceptabile – Obișnuitele plângeri „nimeni nu mai vrea să muncească” sunt foarte răspândite. Dar ce stă în spatele acestui fenomen? O jurnalistă s-a prefăcut a fi o fată de 24 de ani care își caută de lucru. Un angajator din Rimini i-a spus fără jenă: „Vrei să vii să lucrezi pe Riviera? 1200 de euro pe lună pentru 12 ore pe zi, fără odihnă săptămânală”.

Supraviețuirea românilor în Italia: Muncă grea pentru bani puțini

Muncă în Italia în condiții inacceptabile

Muncă sezonieră la Rimini? Muncă de la 7 dimineața la 7 seara, 7 zile pe săptămână, cu 1.200 de euro pe lună, fără odihnă săptămânală. Aceasta este propunerea pe care proprietarul unui stabiliment de plajă din zona Rimini i-a comunicat-o lui Charlotte Matteini, jurnalistă de la Today.it, care a efectuat o investigație privind munca sezonieră în marile stațiuni turistice italiene. Nu toate cazurile sunt la fel, dar ancheta Today.it confirmă ceea ce mulți au prevestit: de multe ori antreprenorii nu găsesc muncitori sezonieri pentru că ofertele de muncă, având în vedere compensația și disponibilitatea cerute, nu sunt acceptabile.

Angajată ca vânzătoare într-o parfumerie la Roma: „450 de euro pe lună normă întreagă. Am renunțat”

Odată cu sosirea verii, există o lipsă de salvamari, ospătari, barmani, recepționeri și așa mai departe. Și anul acesta nici măcar nu poate fi vina venitului de cetățenie, desființat de Guvernul Meloni pentru toți cei care sunt angajați. Așa că jurnalista s-a prefăcut a fi o tânără de 24 de ani care își caută de lucru pentru sezon și a publicat un anunț în treizeci dintre cele mai cunoscute locații turistice din Italia. Lacul Como și Lecco, coasta de vest și de est a Liguriei, Jesolo și Lignano Sabbiadoro, Versilia, Rimini, Riccione, Napoli, Salerno și împrejurimi, coasta Calabriei, Puglia de la Bari la Lecce, Ragusa, Palermo, Cagliari, Olbia, aceasta este lista este rezumat dar destul de exhaustiv. Rezultatul? Rolul nu este deseori specificat, se solicită disponibilitate maximă orară, hrana și cazarea nu sunt asigurate în cele mai multe cazuri și cu salariul mediu oferit variind între 1.200 și 1.600 de euro.

Cât de greu este în Italia să găsești un loc de muncă după vârsta de 50 de ani: „Nu găsesc nimic nicăieri”

Cazul de la Rimini

Iată ce a povestit jurnalista: „Proprietarul unui stabiliment de plajă mă roagă să-l sun cât mai repede pentru că are mulți candidați interesați. Caută un barman. Munca este de la 7:00 la 19:00 pentru 1200 de euro pe lună. Ziua de odihnă? Eh, e mult de lucru. Dar poate câteva zile din iunie și septembrie vor putea scăpa”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version