in

Polemici în Italia: Bebeluș român de mai puțin de o lună, ținut în închisoare cu mama sa

Bebeluș român în închisoare cu mama sa – A stat în celulă cu mama sa româncă așteptând ca magistratul să se pronunțe. Numele lui este Aslan și nu are nici măcar o lună. Se afla în închisoare, la Torino, așteptând ca un magistrat să se pronunțe asupra soartei lui și a mamei sale, o tânără româncă reținută „fără să fi fost condamnată și mai ales fără să fi văzut încă un avocat”.
► Citiți și: Femeile însărcinate și femeile cu copii mici în închisoare, regula guvernului Meloni împotriva hoațelor de buzunare

Bebeluș român în închisoare cu mama sa

Acest lucru a fost descoperit vineri, 2 februarie, de deputatul Alianței Verzi-Stânga Marco Grimaldi în timpul unei vizite la închisoarea „Lorusso e Cotugno”. Parlamentarul a făcut apel la ministrul Justiției Carlo Nordio „să intervină imediat” pentru „remedierea unei situații inacceptabile”.

Și așa a fost: sâmbătă dimineață tânăra mămică cu micuțul ei a fost transferată din penitenciar la Icam, instituția de custodie atenuată a mamelor deținute adiacent închisorii și dedicată special femeilor deținute cu copii. Transferul a fost dispus în urma ordinului dat de judecătorul de instrucție din Pistoia, după ce conducerea penitenciarului a luat imediat măsuri solicitând mutarea autorității judiciare competente și identificând structura.
► Citiți și: O româncă din Italia a reuşit să scape timp de nouă ani de închisoare. A rămas însărcinată în fiecare an

„Conducerea institutului solicitase imediat mutarea și imediat fusese identificat institutul de custodie atenuată pentru mamele reținute din Torino. Imediat ce a sosit ordinul de la judecătorul competent, s-a făcut mutarea”, subliniază un comunicat al Ministerului Justiției, citat de Avvenire.

În aceeași închisoare din Torino se află însă o altă femeie cu 2 copii, de 1 și 3 ani. Acești copii, a explicat Grimaldi, nu ar trebui să fie în spatele gratiilor și „cerem guvernului și majorității să revină asupra dreptului de veto pe care l-au pus asupra proiectului de lege al opoziției, care urmărea protejarea mamelor reținute”.

În luna martie a anului trecut, în Comisia de Justiție a Camerei, centrul-stânga a fost nevoită să retragă propunerea care dădea posibilitatea femeilor cu copii sub 3 ani să rămână în casele de familie mai degrabă decât în ​​închisoare. Centrul-dreapta, de fapt, a prezentat amendamente privind pierderea drepturilor părintești pentru recidivați și abrogarea amânării pedepsei pentru femeile însărcinate sau cu copii sub un an. O regulă pe care același guvern a inclus-o apoi într-un așa-numit „pachet de securitate” în noiembrie, aprobat de Consiliul de Miniștri, dar care „nu a ajuns niciodată în Parlament”, după cum a denunțat parlamentara PD Serracchiani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
două zile la alegerile europarlamentare

Românii din diaspora au două zile la alegerile europarlamentare. Deputatul Făgărășian: ”Nu înțeleg opoziția foarte agresivă a USR și AUR”

Bătrân de 89 de ani găsit mort în casă, îngrijitoarea de 45 de ani a fost arestată!