in

VIDEO – Vulcanul Etna a erupt din nou, 50 de erupții anul acesta

Vulcanul Etna, situat în Sicilia, a erupt din nou sămbătă, anul în curs fiind unul foarte activ pentru vulcan.

Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia (INGV) a înregistrat activitate în creştere în dimineața zilei de 23 octombrie

Potrivit imaginilor difuzate, lava şi cenuşa se scurgeau din partea sud-estică a craterului, iar o coloană de fum cenuşiu se ridica la mare înălţime în atmosferă.

La Pedara, lângă Catania, erupția vulcanului Etna aduce oamenii la disperare: ”Asta ne mai lipsea, coronavirusul nu era suficient”

Vulcanul, cu o altitudine de 3.357 de metri, a expulzat lavă şi cenuşă în mai multe rânduri începând cu mijlocul lunii februarie. De atunci, au fost înregistrate circa 50 de erupţii.

Activitatea vulcanică de pe muntele Etna, deseori un spectacol impresionant din punct de vedere vizual, a dus la închiderea de mai multe ori a aeroportului Catania din cauza cenuşii depuse pe pistă.

În septembrie, guvernul Siciliei a promis un ajutor de 2 milioane de euro pentru a veni în sprijinul municipalităţilor din regiune care s-au confruntat cu pagube cauzate de cenuşă şi de căderea de pietre vulcanice, potrivit Agerpres.ro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
furt amazon romani Italia

Italia, bunuri de 500.000 de euro furate de la Amazon, români arestați

romanca moarta Padova

Padova, româncă de 20 de ani, dispărută de 4 zile, găsită moartă sub un copac