in

Iulia Negru, candidată la consiliul local din Trieste: ”Mă dedic orașului care mi-a dăruit viața pe care mi-am dorit-o dintotdeauna”

Iulia Daniela Negru are 37 de ani, candidează în orașul Trieste, din nord-estul Italiei, pe o listă civică. ”Am decis că a venit timpul să mă dedic comunității din care fac parte, mai întâi, și orașului care mi-a dăruit viața pe care mi-am dorit-o dintotdeauna”, ne-a declarant ea într-un interviu.

Iulia Negru, de cât timp ești în Italia?

Am ajuns aici în 2004, ca studentă Erasmus de la Universitatea de Litere Dunărea de Jos din Galați și a fost dragoste la prima vedere: orașul este la câțiva kilometri de granița cu Slovenia, la malul mării Adriatice așezat între dealurile carstice și mare.

Cu ce te ocupi?

În ultimii 5 ani am lucrat ca voluntar în Asociația Italo-Română Danubio. Voluntariatul este ceva ce fac din timpul liceului. Eram activă la centrul ecologic din orașul meu natal, lucram ca jurnalistă pentru Viața Liberă și mă gândeam cu îngrijorare la viitor.

Primii ani în Italia au fost dedicați total carierei: sunt liber profesionist, traducător și interpret cu franceză, engleză, italiană, română și lucrez de asemenea la Universitatea din Trieste ca profesor de limba și traducere engleză.

Ce motive te-au împins către decizia de a candida la consiliul local?

Am decis că a venit timpul să mă dedic comunității din care fac parte, mai întâi, și orașului care mi-a dăruit viața pe care mi-am dorit-o dintotdeauna.

Adriana Maria Weissenbacher- Ancona

Nicolae Stan candidează la Misterbianco, în Sicilia: ”Asta înseamnă o egalitate a drepturilor noastre în țara în care trăim”

Andreea Arnăutu candidează pentru un loc de consilier local la Primăria Romei: ”Candidez pentru românii care au prins rădăcini aici”

Un român candidează la alegerile locale din Torino. Cristian Mihai Pascariu: ”Luați în serios importanța alegerilor!”

Honorius Barnisca, român candidat la Roma, din partea Lega Salvini: ”Pentru ca vocea noastră să fie auzită!”

Daniela Lache, antreprenoare la Torino, candidează pentru Consiliul Local: ”Se poate ajunge la integrarea corectă în țesutul social al acestei țări”

Iulian Ciofu candidează pentru un loc la Circumscripția 5 din Torino: ”Sunt un om simplu, care știe ce înseamnă să pornești de la zero”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
sportivi romani gimnatsica aerobica

Italia, sportivii români au obținut patru medalii la Campionatele Europene de gimnastică aerobică de la Pesaro

transplant inima

O inimă sosită de la 1.400 de kilometri, din Transilvania, a salvat viaţa unui italian, la Torino