in

Iulian Ciofu candidează pentru un loc la Circumscripția 5 din Torino: ”Sunt un om simplu, care știe ce înseamnă să pornești de la zero”

Iulian Romeo Ciofu are 47 de ani, este originar din Piatra Neamț și rezident la Torino din anul 2004. ”Sunt în Italia împreună cu familia mea compusă din 4 membri și pot să spun că am reușit să  ne integrăm destul de ușor în orașul Torino, asta nu numai datorită ambiției noastre și dorința de integrare dar și datorită statului italian care ne-a acceptat fără mari probleme”, ne-a declarat el.

”Chiar dacă unii afirmă că Italia nu este o țară primitoare, din experiența noastră pot să afirm contrariul”, a completat Iulian.

Iulian Romeo lucrează de 16 ani ca responsabil de întreținere la un Hotel din Torino și este candidat pentru un loc în Consiliul Comunal al Circumscripției 5, din partea Forza Italia.

”De 16 ani lucrez ca responsabil de întreținere și nu mi-aș fi imaginat niciodată că voi ajunge să candidez. Văzând zi după zi dificultățile cu care ne confruntăm, am înțeles că noi, cei din comunitatea românească, avem nevoie de a fi reprezentați. Totodată, avem nevoie de susținere pe plan birocratic de către autoritățile locale.”, ne-a spus Iulian.

Știind că au trecut deja mulți ani de când România a intrat în Comunitatea Europeană și în pofida eforturilor noastre de a ne integra și a arăta   că avem un statut european în societate, totuși simt că nu este suficient de auzită vocea noastră.” e de părere el.

L-am întrebat motivele care l-au determinat să candideze. ”Sper ca prin alegerea mea, să reușesc să fiu un punct de referință sau un ambasador al comunității, acolo la ușile unde ei vor bate. Sunt un om simplu care știe ce înseamnă să pornești de la zero în țara străină și înțelege perfect importanța de care are nevoie cetățeanul. Obiectivul meu principal este facilitarea către deschiderea la dialog între cetățean și instituțiile statului”.

Adriana Maria Weissenbacher- Ancona

Nicolae Stan candidează la Misterbianco, în Sicilia: ”Asta înseamnă o egalitate a drepturilor noastre în țara în care trăim”

Andreea Arnăutu candidează pentru un loc de consilier local la Primăria Romei: ”Candidez pentru românii care au prins rădăcini aici”

Un român candidează la alegerile locale din Torino. Cristian Mihai Pascariu: ”Luați în serios importanța alegerilor!”

Honorius Barnisca, român candidat la Roma, din partea Lega Salvini: ”Pentru ca vocea noastră să fie auzită!”

Daniela Lache, antreprenoare la Torino, candidează pentru Consiliul Local: ”Se poate ajunge la integrarea corectă în țesutul social al acestei țări”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
lovit propria mama

Catania: Şi-a BĂTUT propria mamă pentru 20 de euro. Român de 20 de ani arestat

Explozie la Roma, în Torre Angela: „Am aprins o țigară și a explodat apartamentul”