in

Dezvăluire șoc: Camion cu droguri căzut cu podul prăbușit la Genova, șoferul român a murit

ponte morandi italia

Camion cu droguri condus de un român pe podul Morandi, prăbușit în 2018. Ndrangheta a încercat recuperarea drogurilor. Dezvăluire șoc din ancheta cu privire la cel mai mare dezastru din ultimii ani din Italia. Nouă sute de kilograme de haș au fost înghesuite într-un camion implicat în dezastru. Trebuiau să ajungă în Campania, dar apoi ‘Ndrangheta a încercat să le recupereze. Povestea reiese dintr-o interceptare în contextul unei investigații anti-mafia din Reggio Calabria, scrie Corriere della Sera.

Podul prăbușit la Genova, al doilea român a murit la spital. Iată numele celor 43 de victime

Rudele românului mort după prăbușirea podului de la Genova au angajat doi avocați: ”Cerem să se facă dreptate”

Camion cu droguri condus de un român pe podul Morandi

Un camion plin cu droguri apare în dezastrul podului Morandi. Fusese implicat în prăbușire și, desigur, nimeni nu-și putea imagina că înăuntru ar fi 900 de kilograme de hașiș. Povestea surprinzătoare reiese dintr-o interceptare ambientală din martie 2020 făcută de către carabinierii unității de anchetă Gioia Tauro angajați într-o anchetă anti-mafia care a dus la arestarea a 63 de persoane marți.

A fost interceptat unul dintre șefii clanului Bellocco din Rosarno, Francesco Benito Palaia, ginerele marelui bos și infractor al ‘Ndranghetei cu precedente mai ales în materie de droguri. Vorbește despre asta față în față cu un afiliat al aceleiași bande, Rosario Caminiti, om de încredere al familiei Bellocco, fără să știe că se află în centrul anchetei procurorului din Reggio Calabria.

Judecătorul de instrucție: camion plin cu hașiș

„În discuția despre droguri, Palaia s-a referit la o marfă frigorifică plină cu hașiș și a fost implicată în tristul eveniment al prăbușirii podului Morandi. Un transport destinat infractorilor din Campania», scrie judecătorul de instrucție Vincenza Bellini în ordonanța sa.

Potrivit magistratului, baronii drogurilor din Campania, din zona Secondigliano și Scampia, l-au angajat pe Palaia pentru a încerca să recupereze încărcătura în care era depozitat lotul de droguri. Și asta în ciuda faptului că în acel moment era în arest la domiciliu. «Dar ar fi putut fi de folos datorită legăturilor sale în sectorul recuperării deșeurilor… Ar fi putut identifica și transporta epava vehiculului în Calabria. Acordul prevedea împărțirea în proporție de 50% a substanței stupefiante”. Este vorba de milioane de euro. În Secondigliano, în magazin, cineva a încercat apoi să pună mâna pe ea, gândindu-se poate că destinatarii prețioasei mărfuri au renunțat la ea ca pierdută.

MAE a confirmat: un român mort în urma prăbușirii podului Morandi de la Genova

Acum, singurul camion de marfă care se află printre mașinile căzute odată cu podul din Genova a fost condus de un șofer român care a murit la câteva zile după tragedie. Avocatul care asistă familia, Verdesca Zain din Latina, spune că nu știe nimic despre soarta vehiculului. Pe scurt, o poveste ciudată și grotescă. Un camion de hașiș care cade cu podul și epava călătorind prin Italia, Genova, Latina, Frosinone. Cum s-a terminat? „Fiind marginal în anchetă, povestea nu a fost investigată”, spun procurorii.

Italia, prăbușirea podului din Genova, procesul începe la patru ani de la tragedie: 59 de acuzați, 178 de martori

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.7]
euro frontiera ucrainean

Peste 300.000 de euro descoperiți la frontieră în geanta unui ucrainean: ”Cumpăr mașini din Italia”

Român împușcat în cap la Rignano Flaminio

Rignano Flaminio, român împușcat în cap de un vecin conațional, după o ceartă