in

Furturi în serie de cupru de la diferite firme: pradă de 200.000 de euro, român arestat la Pordenone

Furturi în serie de cupru de la diferite firme. Trei măsuri preventive privative de libertate au fost emise de Gip din Pordenone împotriva unei bande formate din trei străini, toți domiciliați în Marca, care au fost arestați în ultimele ore deoarece erau considerați responsabili de mai multe furturi calificate în societăți din provincia Udine și Pordenone. Aceștia sunt B.A., albanez de 54 de ani, rezident în provincia Treviso, M.D., român de 48 de ani, rezident în Treviso și B.D., albanez de 44 de ani, rezident în Godega di Sant’Urbano.
>>> Furturi în 23 de magazine din nord-estul Italiei, peste 1,1 milioane de euro pradă, șapte români arestați

Furturi în serie de cupru de la diferite firme

Ancheta, coordonată de procurorul adjunct din Pordenone, Marco Faion, a fost declanșată după ce banda a furat din societatea Sologas srl din Polcenigo în noaptea de 10 spre 11 aprilie. Cei trei hoți reușiseră să fure aproximativ 5 000 de contoare de apă din alamă, care cântăreau 5 000 kg și valorau în total aproximativ 50 000 de euro, scrie TrevisoToday.

Cei trei străini s-au deplasat apoi în localitatea Bus dei salt pentru a îndepărta plasticul de pe contoare. Datorită inspecțiilor la fața locului, carabinierii au reușit să identifice vehiculele folosite de cei trei infractori: o furgonetă Volkswagen Crafter și un Volkswagen Polo. Investigațiile au scos la iveală modul de operare al bandei: localizau spații dezafectate sau închise în alt mod, acționau noaptea, intrau prin spargerea plaselor, instalațiilor și lacătelor și sustrăgeau cabluri, bobine și materiale din cupru, provocând daune considerabile societăților și spațiilor vizate.
>>> Boom în furturile de mașini în Italia, depășind 123.000 într-un an: care sunt cele mai furate modele

Lovituri în serie

În mai 2024, banda reușise un alt furt de bobine de cupru, care au fost sustrase în noaptea de 20 mai de la societatea Greening Italy Ewd srl cu sediul operațional în San Giorgio di Nogaro, în valoare totală de 16 500 EUR. Între sfârșitul lunii mai și luna iunie, banda, de data aceasta formată doar din M.D. și B.D., a lovit din nou, întotdeauna noaptea: între 27 și 29 mai, în interiorul societății Cimolai spa din San Giorgio di Nogaro, într-o magazie dezafectată, de unde au fost sustrase prelungiri electrice de cabluri industriale care conțineau cupru și cabluri de alimentare ale utilajelor industriale care conțineau cupru, pentru o valoare estimată la aproximativ 40 000 EUR.

În noaptea dintre 2 și 3 iunie 2024, din magazia societății Chemia Sviluppo 1 s.r.l. din San Giorgio di Nogaro au fost sustrase mai multe cabluri electrice din cupru din canalele de cabluri de pe pereți și tavane și mai multe bare blindo din cupru pentru alimentarea sistemului, în valoare de aproximativ 30 de mii de euro. În noaptea de 12 spre 13 iunie, din interiorul depozitului situat în San Giorgio di Nogaro, deținut de societatea Falcomer srl, au fost scoase diverse cabluri electrice din cupru în valoare de aproximativ 30 de mii EUR.
>>> Italia, recordul unui român la numărul de infracțiuni: 22 de furturi și agresiuni în patru luni de zile

În noaptea dintre 24 și 25 iunie, a avut loc cel mai senzațional furt: bărbatul de 44 de ani și cel de 48 de ani au condus un Volkswagen Crafter la fostul restaurant pizzerie „Napoleone” din Castions di Strada (UD). În timpul primei nopți de lucru, perechea de hoți a îndepărtat doar părți din jgheaburile de cupru ale clădirii, gândindu-se că vor putea termina treaba în noaptea următoare. Carabinierii de la Polcenigo i-au prins însă în flagrant în noaptea de 26 iunie, după ce cei doi hoți au îndepărtat acoperișul de cupru al bucătăriei și țevile, pentru un total de 460 kg de cupru furate și încărcate în Crafter.

La înălțimea localității Morsano al Tagliamento, furgoneta a fost oprită de carabinierii din Polcenigo, în colaborare cu carabinierii din Cordovado și cu unitatea radiomobilă din Pordenone. Materialul furat a fost confiscat, iar cei doi au fost arestați și duși la penitenciarele din Treviso și Pordenone din ordinul procurorului de serviciu. Valoarea bunurilor furate depășește 200 000 de euro, însă pagubele provocate de bandă pentru sustragerea firelor, cablurilor și bobinelor sunt mult mai mari.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
A plecat în țară după 13 ani de muncă în Italia

Povestea româncei care a plecat în țară după 13 ani de muncă în Italia: „A fost un coșmar”

Sancțiune șoc: Șofer român amendat cu 10.000 de euro pentru depășirea vitezei în Italia