Menu
in

Italian de 70 de ani, înșelat de o româncă de 28 de ani: „I-am dat peste 700 de mii de euro și a dispărut”

Italian înșelat de o româncă – Programul Italia 1 „Le Iene” a prezentat într-un reportaj povestea lui Francesco, un italian din Roma care în urmă cu zece ani, la vârsta de șaptezeci de ani, a cunoscut o româncă de 28 de ani, care era dansatoare la bară. Ea l-a făcut să creadă că îl iubește până când i-a distrus viața.

Italian înșelat de o româncă

„Am fost victima unei escrocherii a unei femei rele – spune Francesco – care m-a forțat să trăiesc sub pragul sărăciei absolute timp de șapte ani. A trebuit să mă umilesc să merg să împrumut bani și să accept joburi foarte obositoare pentru vârsta mea, să plătesc datoriile pe care le-am contractat din cauza ei”. Francesco are acum optzeci de ani și, în ciuda vârstei sale, în fiecare zi se urcă pe bicicletă și merge la muncă ca vânzător de șampanie. „Deodată m-am trezit fără adăpost – dezvăluie el – fără mașină și fără nimic, am văzut lumea căzând peste mine. După două zile de chinuri cumplite, am găsit puterea să merg la București, să denunț această persoană și să încep procesul împotriva ei care a durat șapte ani”.

Italian înșelat de o româncă

Femeia a fost condamnată în primă instanță de Tribunalul București pentru înșelăciune și spălare de bani

Un proces care în România a devenit un caz național urmărit de diverse posturi TV care i-au intervievat atât pe Francesco Thiela Albero, cât și pe Simona Daniela Filip, fostă Mărgăian (35 de ani), din Târgu Jiu. Femeia a primit o sentință categorică din partea Tribunalului Gorj: cinci ani de închisoare cu executare pentru înșelăciune. Acum este în curs procesul de apel.

Italian înșelat de o româncă – Povestea dintre cei doi a durat doi ani și patru luni. Femeia a fost condamnată în primă instanţă pentru înşelăciune şi spălare de bani. Filippo Roma și Marco Occhipinti, corespondenți ai programului „Le Iene”, l-au însoțit pe Francesco în România pentru a participa la pronunțarea în procesul de apel împotriva fostei balerine de lap dance. Tribunalul București a pus deja sechestru pe bunurile de milioane ale Simonei: bani, case, terenuri și mașini. Francesco recunoaște că i-a dat peste 700.000 de euro de-a lungul anilor. Cei doi s-au cunoscut în cadrul muncii lui Francesco, un reprezentant al industriei de spumant și șampanie, care într-o zi a intrat într-unul dintre locurile în care lucra Simona.

Româncă condamnată la 5 ani de închisoare pentru escrocherie: cum a înșelat un italian văduv de 700.000 de euro

„A apărut o simpatie – mărturisește bărbatul – așa că am încercat și eu să am câteva întâlniri private cu ea după spectacolele ei la bară. După câteva zile mi-a spus: „Dacă nu te superi, aș rămâne să dorm la tine”. La început povestea a fost foarte frumoasă, clar am avut relații sexuale, apoi m-a rugat să vină să locuiască cu mine”.

„M-a împins să obțin credite ipotecare, să cer împrumuturi. M-am îndatorat cu 192.000 de euro”

Când a început povestea, între Francesco și Simona erau patruzeci de ani de diferență. „Mi-a spus că a avut întotdeauna bărbați mai în vârstă decât ea și că diferența de vârstă nu a fost o problemă pentru ea. Eram îndrăgostit – recunoaște el –. Timp de doi ani și jumătate mi-a cerut bani pentru toate: bolile ei, bolile tatălui său, lipsa banilor pentru a cumpăra lemne pentru a se încălzi. Nu avea bani să plătească ipoteca pe casa pe care a cumpărat-o din București, era 1.300 de euro pe lună. Odată, când era în Dubai, m-a sunat și mi-a trimis fotografii pe telefonul ei, spunându-mi că a avut un accident și că a trebuit să-i trimit și eu bani acolo”. „M-a împins să iau credite ipotecare – continuă Francesco – să cer împrumuturi și să mă îndatorez până la gât. M-am îndatorat cu 192.000 de euro, am cerut banii tuturor: banca, angajatorul meu, prieteni. Am datorii către toți”.

«Mi-a spus: „De îndată ce vindem apartamentul, mă duc la medic și îți voi da un copil”»

Francesco a fost convins de Simona să-și vândă și casa de lângă Domul din Milano unde s-a născut și unde locuise cu soția sa. Apartamentul a fost vândut la un preț mai mic decât valoarea pieței și o parte din încasările din vânzare au revenit Simonei, uzucapiunea fiind înregistrată pe numele acesteia. „Mi-a spus: „De îndată ce vindem apartamentul, mă voi duce la medic și îți voi da un copil, vei fi tată””, spune Francesco. „De îndată ce a pus în buzunar cei 600.000 de euro din vânzarea apartamentului, mi-a cerut să o însoțesc la aeroport pentru a se întoarce la București – continuă bărbatul – pentru a se ocupa de unele chestiuni legate de apartamentul ei. De acolo a dispărut și nu a mai apărut niciodată. Nu a mai răspuns la telefon și când i-am cerut chiar și doar 50 de euro pentru a cumpăra un medicament, ea mi-a răspuns: „Nu mă mai suna niciodată, altfel te denunț””.

„Nu mi-aș fi imaginat niciodată că o ființă umană ar fi capabilă să facă un asemenea rău – recunoaște bărbatul -. M-am trezit cu 190.000 de euro de datorie pe umeri, nu aveam nimic, nu aveam casă, nu aveam mașină, nu mai aveam nimic. Am început să lucrez din nou, chiar făcând pony express pentru a câștiga ceva pentru a plăti chiria și a mânca. Mi-am propus un buget maxim de doi euro pe zi pentru a mânca dimineața, prânzul și seara”. Între timp, judecătorul de la București a condamnat-o pe femeie în primă instanță la plata unor despăgubiri de peste 600.000 de euro în favoarea lui Francesco. Decizia apelului este așteptată pe 19 iunie, scrie perizona.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version