in

Poziția românilor între mafiile străine de la Roma: furturi, tâlhării și prostituție. Raportul Procuraturii Generale

Multe mafii, multe limbi și multe specializări. Iar românii sunt deja recunoscuți pentru domenii infracționale specifice: în special tâlhării și prostituțe. Raportul prezentat de Procuratura Generală din Roma la inaugurarea anului judiciar, și citat de Il Messaggero, a încadrat cele mai evidente fenomene. Fiecare grup criminal străin are partea sa de putere: spălarea banilor, droguri, arme, extorsiuni.

Chinezii se evidențiază pentru contrafacerea de mărfuri, de la Esquilino la Casilina. Filipinezii cămătărie, mai ales în Prati și în Eur. Georgienii: furturi din apartament, în Centru. Românii: furturi, tâlhării și prostituție, în zonele Anagnina, Salaria și ostia. Rușii s-au specializat în infracțiuni legate de arme. Nigerienii: trafic de droguri și prostituție, între Roma Est și San Lorenzo. Harta infracționalității străine identifică cartierele și sectoarele.

Chinezii par grupul aflat în expansiune, clanurile chineze nu mai au activități doar în zona Esquilino, se extind la zonele Casilina, Tuscolana și Appia în direcția de Ostia Lido. În ultima perioadă a fost proeminentă în special în domeniul traficului de mărfuri din China și în activitatea de reciclare, se spune în raport.

Interesul criminalității românești, concentrată în partea de sud a Romei, la Roma de Sud, dar, de asemenea, în împrejurimile Romei, „se referă în principal, infracțiunile contra proprietății”, conform raportului, adică furturi și tâlhării,“și prostituție, în timp ce în trafic de droguri, participarea cetățenilor din București este în general limitată la rolul de curieri în numele organizațiilor albaneze, nigeriene și sud-americane”.

Criminalitatea albaneză este angajată în exploatarea prostituției și raficul de droguri. Grupurile criminale nigeriene, pe de altă parte, urmăresc să facă bani cu traficul de ființe umane, imigrația ilegală și traficul de droguri. În timp ce georgienii, care comit infracțiuni în special în centru, Prati, Monteverde, dar locuiesc în suburbii, sunt specializați în furtul din case de obiecte prețioase, care sunt vândute imediat la o rețea de bijutieri și de magazine de tip amanet.

Filipinezii, pe de altă parte, s-au concentrat în Parioli și Eur, și devin din ce în ce mai cunoscuți nu numai pentru cămătărie, dar și pentru comerțul cu droguri sintetice, cunoscute sub numele de Shaboo, banii încasați fiind apoi reciclați prin transferuri de bani.

În domeniul activităților ilegale raportul își concentrează atenția și asupra romilor din taberele de țigani, care, pe lângă colectarea ilegală a deșeurilor, practică eliminarea ilegală a deșeurilor prin ardere.

Dar „Roma este printre cele mai sigure orașe din lume”, a declarat Procurorul general al Curții de Apel din Roma, Giovanni Salvi, în raportul său cu ocazia începerii anului judiciar. „În ultimii ani a existat o scădere drastică a crimelor din capitală, care a adus capitalul la niveluri cu adevărat de neimaginat acum câțiva ani și care au puține comparații în marile orașe din întreaga lume”.

Supraveghere totală. Patrule cetățenești contra infractorilor la Bassano del Grappa. «Am auzit români vorbind de o spargere»

Român devenit erou la Florența, și-a riscat viața pentru a prinde trei infractori

 

„Conform datelor furnizate, am coborât de la numărul deja mic de 20 de omucideri voluntare în 2015 la 10 în anul 2018”, a explicat Salvi.

Pentru comparație, în 2018 la Lonra s-au înregistrat 131 de omoruri, cel mai mare număr din ultimul deceniu. 75 au fost ucise prin înjunghiere, iar 13 cu arme de foc.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Circula cu mașină cu numere românești, amendă de 500 de euro pentru un român la Faenza

Treviso, un român a murit pe loc iar un altul e în comă în urma unui accident de circulație, s-au izbit violent cu mașina de un cap de pod