in

Cum pot intra românii în Italia începând de astăzi: formular, certificat, test

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile italiene au revizuit condiţiile de intrare în ţară, în contextul pandemiei.

Toţi românii care intră, începând de joi, în Italia, trebuie să aibă formularul digital, certificat COVID şi test negativ.

Documentele care trebuie prezentate de români la intrarea în Italia

Ministerul Sănătății italian a emis, la data de 14 decembrie 2021, o ordonanță care se aplică în perioada 16 decembrie 2021-31 ianuarie 2022.

Începând de joi, toate persoanele care au fost sau au trecut prin România în ultimele 14 zile trebuie să prezinte transportatorului, la momentul îmbarcării, sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări, următoarele documente (cumulativ):

a. formularul digital de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu), în format digital sau tipărit

b. certificatul verde COVID-19, care să ateste efectuarea schemei complete de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puţin 14 zile anterior intrării în Republica Italiană, sau trecerea prin boală, într-un interval de maximum 6 luni anterior intrării, sau o altă certificare echivalentă

c. dovada efectuării unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării în Republica Italiană, sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 24 de ore înaintea intrării.

Carantină pentru nevaccinați

Persoanele care nu prezintă certificatul verde COVID-19 care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare sau trecerea prin boală trebuie să respecte măsura autoizolării pentru o perioadă de 5 zile de la intrarea pe teritoriul italian, la adresa indicată în formularul de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu), şi să efectueze un test molecular sau antigen pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la finalul perioadei de autoizolare.

Reguli noi la intrarea în Italia: TESTARE şi pentru vaccinaţi

Copiii de până la 6 ani

Copiii cu vârsta de până la 6 ani nu trebuie să prezinte la intrarea în Italia dovada efectuării unui test molecular sau antigen cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dar sunt supuşi măsurii izolării, cu excepţia celor care sunt însoţiţi de părintele sau părinţii care se află în posesia unui certificat ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
adevaratii investitori

Adevăraţii INVESTITORI. Câţi bani mai trimit în ţară românii din străinătate

adolescent italia mort sushi

Italia, adolescent de 15 ani, a murit după ce a mâncat sushi la un restaurant chinezesc