in

Darius Groza, tânăr fotbalist de origine română, la un pas de Naționala Italiei Under 15

Darius Groza, fotbalist de origine română în Italia

Darius Groza, fotbalist de origine română în Italia, este la un pas de a fi selecționat în Naționala U15 a Italiei. S-a născut la Lugo, în provincia Ravenna, în urmă cu 14 ani: un atacant stângaci care, cu o înălțime de 192 cm și 77 kg, se remarcă deja printre colegii săi și nu doar prin statura sa considerabilă.
>>> Tânăr campion de origine română, și-a luat cetățenia italiană: „Vreau să reprezint Italia la Olimpiada de la Tokyo”

Darius Groza, fotbalist de origine română în Italia

Născut la Lugo, a început fotbalul în orașul din Emilia Romagna grație sfaturilor și indicațiilor antrenorilor de la clubul Lugo 1982, fostul Stuoie 1982, trecând prin școala de fotbal Pablo Salgado. Și acum visează la echipa națională și la tricoul „azzuro”.

Este povestea lui Darius Cristian Groza. Născut în spitalul Umberto I la 1 februarie 2008, Darius este un tânăr de 14 ani cu o viață plină formată din școală, sport și prieteni, dar cu un viitor care ar putea fi luminos în lumea sportului profesionist.

Un atacant stângaci care, de la înălțimea de 192 cm pentru 77 kg, se remarcă deja printre colegii săi și nu doar prin statura considerabilă.
>>> I-a uimit pe antrenorii de fotbal de la Torino: ”Dovedeşte o seriozitate exemplară, educație și profesionalism”

Familia a veit în Italia în urmă cu 20 de ani

Darius Groza, fotbalist de origine română în Italia – Fiu al tatălui Dionisie și al mamei Ioana, ambii români s-au mutat în Italia de aproximativ 20 de ani unde s-au cunoscut și au decis să-și creeze o familie, Darius a abordat fotbalul la puțin peste 4 ani datorită fratelui său Mattia, cu doi ani mai mare, care juca deja la clubul Stuoie 1982. A dovedit de la început că are picioare bune și fler pentru gol, talentul să manifestându-se inca de la primele șuturi din 2012.

Selecționat de clubul Bologna (Serie A)

În 2018 prima răscruce importantă pentru cariera sportivă a lui Darius care, într-un turneu disputat cu tricoul clubului Stuoie, este remarcat de un observator în căutare de talente. Câteva luni mai târziu sosește apelul de la Bologna și tânărul jucător de la Lugo pleacă într-o nouă aventură cu un tricou roșu-albastru. La 10 ani a aterizat la centrul tehnic Casteldebole unde se antrenează toți reprezentanții Bologna, de la echipele de tineret până la prima echipă din Serie A. Acolo a avut prima experiență la echipele Under 11 și apoi la Under 15, jucând în campionatul național împotriva reprezentanților Seriei A și Seriei B.
>>> O echipă de fotbal din Italia se mândrește cu portarul român: «Ștefan, un profesionist printre amatori…»

Remarcat la națională

Darius Groza, fotbalist de origine română în Italia – Un mare impact pentru Groza care în sezonul 2021-22 a marcat de 16 ori, iar în primele patru meciuri din acest campionat a marcat împotriva lui Ascoli și Modena, oferind și două pase decisive pentru coechipieri.

Performanțele sale au fost remarcate și de observatorii echipei naționale italiene. Și astfel, pe 27 octombrie pentru Darius, împreună cu alți jucători din echipe precum Napoli, Roma, Lazio, Cagliari, Perugia și Pescara, a sosit convocarea lui Massimiliano Favo, comisarul tehnic al Naționalei Italiei Under 15.

A fost convocat pentru o selecție pentru componența echipei naționale care va participa la primele turnee internaționale din 2023. Un stagiu la CPO dell’Acquacetosa din Roma în fața antrenorului Azzurro Under 15 și a opt observatori din zona de cercetare FIGC, interesați de cele mai interesante perspective fotbalistice italiene ale viitorului. Ultimul dintre cele patru stagii pentru echipa națională va avea loc pe 23 noiembrie, iar primele apeluri vor fi emise ulterior.

Este de la sine înțeles că următoarele zile vor fi marcate de așteptare și speranță pentru acest tânăr de 14 ani din Romagna care între timp urmează primul an de liceu la Itis din Lugo și care cu mare constanță ia trenul la Casteldebole de cinci ori pe săptămână pentru a participa la antrenamentul de la Bologna. Pentru că, pentru a-și urmări visele, angajamentul nu poate eșua niciodată, așa cum a învățat Darius de la primele lovituri pe minge pe terenul de la Lugo, scrie Ravenna Today.

>>> Campion român la atletism, a renunțat la Italia: «Trebuia să aștept mulți ani pentru cetățenie, mai bine concurez pentru România»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]
medici donator organe

Italia a înregistrat cel mai bătrân donator de organe din lume: la peste 100 de ani ficatul său a salvat o viață

crima sinucidere milano

Crimă sau sinucidere? Milano, doi bătrâni, soț și soție, au fost găsiți de nepotul lor împușcați în cap