in

Junior român de la Roma, în atenţia Ajax Amsterdam: «De mic visam să ajung la echipe mari»

La doar 15 ani, Alessio Tătaru joacă în prima ligă de juniori din Italia, campionatul Elite. Consacrat deja pe postul de extremă, adolescentul e privit ca un jucător de mare potenţial – joacă la o echipă care se mişca în zona de mijloc a clasamentului, Aurelio Academy Roma, dar a fost selectat pentru probe la Ajax Amsterdam. Alessio este băiatul lui Florin Tătaru, un întreprinzător român de la Roma care a fost implicat şi în politică, din partea PSD.

Alessio Tătaru: „M-am apucat de fotbal la vârsta de 4 ani”

Mai întâi, te-am ruga să te prezinţi

«Mă numesc Alessio Tătaru, am 15 ani. M-am născut în Italia în 2002, dar tata e român, emigrat aici de mulţi ani. Prima mea echipă a fost Urbe Tevere, o echipă foarte bună. Am jucat acolo până în 2015, au fost ani în care am evoluat foarte mult, atât tactic, cât şi tehnic. Apoi m-am dus la Massimina, o altă echipă bună de aici din Roma. Practic acolo am intrat în campionatul Elite, prima ligă de juniori din Italia. Ulterior am schimbat echipa, am venit aici la Aurelio.»

Am înţeles că o să mergi în probe la Ajax Amsterdam.

«Da, foarte probabil. Acum să sperăm că voi reuşi să dau totul din mine şi să îmbunătăţesc condiţia, să reușesc să fac mai mult.»

Cum vezi fotbalul de astăzi?

«Mie îmi place fotbalul tehnic, tactic. De când eram mic îmi doream să joc la echipe mari, la Real Madrid, la Inter. »

Care este echipa ta de suflet, unde ţi-ai dori să joci?

«Eu m-am născut cu Inter în inimă, deci e vorba de Internazionale Milano.»

Jucătorul tău preferat, modelul?

«Modelul meu, jucătorul pe care l-am admirat cel mai mult a fost Javier Zanetti de la Inter. Un adevărat apărător, dar şi un jucător capabil să facă orice rol în teren. Şi apoi Chivu. Păcat că s-a retras prea repede.»

Dacă ai renunţa la fotbal ce meserie ţi-ar plăcea?

«N-am cum să renunţ la fotbal pentru că este unicul lucru care mă interesează. Dacă ar apărea un caz excepţional mi-ar plăcea să îmi finalizez studiile şi după aceea să activez tot în domeniu, să deschid o şcoală de fotbal. Iubesc sportul ăsta. »

Alessio și antrenorul său, Simone Marinelli

Antrenorul lui Alessio, Simone Marinelli, a vorbit în termeni elogioși de juniorul român.

În primul rând, vă rugăm să vă prezentaţi.

«Sunt Simone Marinelli, antrenorul echipei Aurelio Roma Academy. Acesta este un grup pe care eu l-am preluat de un an, acum ne mişcăm în zona de mijloc a clasamentului. În această echipă joacă şi Alessio Tătaru, de naţionalitate română, un jucător optim, despre care putem spune că este aproape de fotbalul modern.»

Pe ce poziţie joacă?

«Ca extremă, dar când spuneam că este foarte aproape de fotbalul modern mă refeream în special la faptul că poate schimba roluri în timpul jocului, poate trece cu uşurinţă de la faza defensivă la cea ofensivă. Este un jucător foarte util în echipă, foarte bun în a juca mingea cu capul – a dat trei goluri cu capul. Are o bună coordonare, a dat un gol superb de la 35 de metri contra echipei din Ladispoli. Deci vorbim de un băiat care, cu siguranţă, se mişcă bine şi are perspective. Mai ales că este un băiat serios, care se implică, se antrenează.»

Cum îl vedeţi în următorii 5 ani?

«De azi în următorii 5 ani îl văd că pe un jucător cu potenţial. Este deja un jucător de perspectivă care îşi poate îmbunătăţi calităţile. Deci, după mine, este un băiat care poate da rezultate. Eu l-am cunoscut anul acesta, l-am preluat în august. Un băiat foarte prezent, care se implică, cu o condiţie fizică foarte bună.»

Are perspective de a juca în Serie A?

«Nu sunt în măsură să dau eu în răspuns, nu ştiu. Eu i-o doresc. Teoretic da, are şanse – dar trebuie să ţineţi cont că anul ăsta este practic un an de pregătire, iar anul viitor va fi unul de selecţie a actualei generaţii de jucători. Din care cei selectaţi să joace în campionate majore sunt practic vârfurile.»

Daniel Neamu, Roma

Alessio și tatăl său, Florin Tătaru

Il Messaggero, povestea lui Ionuț Gabriel Popa, reper pentru colegii români: Între șantier și terenul de fotbal

În poarta lui Inter la doar 19 ani: Ionuţ Andrei Radu, unul dintre fotbaliştii români care a reuşit să impresioneze în Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Terracina, bătrânul moare, îngrijitoarea română îi închiriază ilegal casa, lasă în drum o familie de români

Italia, româncă dispărută după ce a câștigat 5000 de euro la păcănele: „Este imposibil ca ea să-și lase copiii”