in

Maricica, 55 de ani, riscă să fie scoasă în stradă cu doi copii, din care o fetiță handicapată: ”Nu vreau ca fiica mea să fie traumatizată din nou”

Români în Italia: Maricica, 55 de ani, riscă să fie scoasă în stradă cu doi copii. Mai întâi despărțirea de soțul ei și mutarea într-o casă nouă, apoi riscul evacuării, care este în prezent amânată până la 12 ianuarie.
Maricica, în vârstă de 55 de ani, cetățean român, fără un loc de muncă stabil și cu două fiice, dintre care una este handicapată 100%, nu mai știe la ce sfânt să apeleze pentru a obține casa socială pe care o așteaptă de 10 ani.
Voucherul de locuință care o ajuta să plătească chiria a fost suspendat în urmă cu doi ani, ceea ce a determinat proprietarul să reacționeze și să ceară eliberarea imobilului, scrie Roma Today.

Sicilia, româncă acuzată că ar fi angajat un asasin cu 4.000 de euro pentru a-i omorî vecinul. ”Mint, vor să mă ruineze!”

Maricica, 55 de ani, riscă să fie scoasă în stradă cu doi copii

Femeia reușise să obțină, în 2016, un voucher pentru locuință de la municipalitatea din Roma pentru a suporta povara unei chirii de 817 euro pe lună. Apartamentul, situat pe Via Casilina, în comuna V, a fost un colac de salvare pentru Maricica, cu o poveste de viață dificilă în spate, inclusiv o perioadă într-un centru anti-violență.

În 2020, însă, cei 700 de euro acordați de Campidoglio au fost revocați: „S-a întâmplat cu un an înainte de evacuare”, spune ea, „care a sosit în jurul lunii iunie 2021. Nu știu de ce am oprit bonusul, dar când am apelat la Sindicatul Locatarilor au dovedit greșeala și a fost reactivat. Din nefericire, însă, a fost prea târziu, pentru că între timp proprietarul obținuse deja ordinul de evacuare, în ciuda faptului că am plătit întotdeauna în mod regulat diferența de 117 euro dintre chiria solicitată și contribuția municipală”.

Printre altele, în ultimele luni, departamentul de politici de locuințe a restabilit voucherul de locuință în favoarea doamnei Maricica, recunoscând și restanțele din perioada în care acesta fusese suspendat.

Maricica ar avea și ea dreptul la o locuință socială.

Solicitarea a fost făcută în baza avizului Erp din 2012, iar Unione Inquilini a cerut actualizarea punctajului până în mai 2021. Una dintre cele două fiice, în vârstă de 24 de ani, este invalidă în proporție de 100% în urma unei operații la cap, necesară din cauza unui anevrism.

Astfel, ar trebui să primească încă 16 puncte suplimentare și să ajungă astfel la un total de 47, ceea ce l-ar plasa între locurile 10 și 18 în clasamentul familiilor cu 2-3 componente, din peste 5.300 de candidați. ‘Nu vreau ca fiica mea să fie traumatizată din nou‘, a pledat Maricica, ‘este foarte slabă, vreau să o împiedic să devină agitată și să intre în panică. Acum, datorită avocatului Guido Lanciano, încerc să rezolv această situație. Nu pot să mă duc să ocup o casă, suntem trei femei, mi-e teamă. Vreau o casă decentă, la care am dreptul”.

În ceea ce privește așteptările doamnei în ceea ce privește alocarea unui apartament de serviciu, biroul consilierului a declarat pentru RomaToday că „urmărește cazul cu mare atenție. Birourile procedează rapid la alocarea locuințelor sociale în conformitate cu lista de clasificare, care va fi actualizată cu noile punctaje în următoarele săptămâni. Ca urmare a acestei activități, suntem încrezători că vom reuși să rezolvăm acest caz – la fel ca multe altele – în termenele necesare”.

Sindicatul locatarilor: „Nu acceptăm amânări și sărituri de răspundere

„În această poveste se află întreaga luptă a noastră și a romanilor buni – comentează Fabrizio Ragucci de la Unione Inquilini -. Municipalitatea Romei nu poate continua să o ignore. Maricica are dreptul de a obține imediat o casă socială, pentru că așa prevede legea. Nu putem accepta amânări și responsabilități care sar, în timp ce cetățenii ajung în stradă din cauza inerției vinovate a juntei”.

Nu în ultimul rând pentru că, în iunie anul trecut, junta capitolina a adoptat reglementările regionale privind creșterea cotei (la 35%) pe care autoritatea o poate rezerva, în clasamentul Erp, pentru cei aflați în condiții de dificultate severă de locuire. Iar Maricica, de la Unione Inquilini, se încadrează într-unul dintre aceste cazuri: evacuată, singură, șomeră, cu o fiică cu handicap.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 13 In medie: 4.7]

Marsala, un român a oferit 35 de euro mită carabinierilor pentru a scăpa de un control: denunțat

A fost arestat șoferul care a ucis-o cu mașina pe Diana Zaharie la Cassino și a fugit