in

Partidul Mișcarea Populară a semnat, la Roma, un acord de colaborare cu Forza Italia

Președintele PMP Cristian Diaconescu s-a întâlnit joi cu președintele Forza Italia filiala Roma, Maurizio Gasparri. La semnarea acordului au fost prezenți și candidații români la alegerile administrative din Roma pe listele partidului lui Silvio Berlusconi.

Scopul acestui Acord este acela de a concretiza prin demersuri politice comune, atât relațiile spirituale și culturale între cele două state, cât și apartenența celor două partide la Grupul PPE.

Partea italiană reprezentată la momentul semnării Acordului și de senatorul Maurizio Gasparri, fost ministru al Comunicațiilor, a subliniat aprecierea deosebită pe care statul italian și Partidul Forza Italia îl acordă comunității românești, prezentă în viața socială și politică italiană.

În acest context, părțile semnatare au convenit să își asigure reciproc sprijinul politic necesar, atât la alegerile locale din Italia la care participă zeci de candidați, cetățeni români, cât și la viitoarele alegeri locale care vor avea loc în România.

Prezența președintelui  PMP, Diaconescu, în mijlocul candidaților români la alegerile administrative din capitala Italiei înseamnă o importantă recunoaștere a eforturilor pe care aceștia le fac într-o lume politică relativ nouă și ostilă până nu demult.

În perioda mandatului de ministru de Externe (2008), Diaconescu a înfruntat diverse întâlniri diplomatice în timpul cărora românii din Italia erau arătați cu degetul pentru faptele urâte ale unor conaționali.

După 14 ani, președintele PMP l-a ascultat pe fostul ministru al Comunicațiilor, Maurizio Gasparri, cum i-a felicitat pe candidații români pentru capacitățile și priceperea lor.

O româncă își anunță candidatura la Primăria Romei: „Suntem apreciați aici”

În cursul vizitei efectuate în capitala Italiei, delegația PMP a participat la o serie de evenimente de susținere a propriilor candidați la alegerile locale din Peninsulă, de la sfârșitul acestei săptămâni.

În întreaga Italiei, 121 de cetățeni români vor aspira la fotoliile de consilieri atât la primării cât și în diverse circumscripții ale marilor orașe.

Ce i-a determinat să întreprindă un astfel de parcurs este o puternică dorință de amalgamare în comunitățile în care trăiesc, este de părere Cristina Antal, candidată la consiliul primăriei Romei.

Un român candidează la alegerile locale din Torino. Cristian Mihai Pascariu: ”Luați în serios importanța alegerilor!”

“După 18 ani de reședință la Roma, a venit momentul să restitui acestui oraș ideile, timpul și competențele mele professionale ca un semn de recunoștință pentru toate șansele pe care mi le-a oferit “ ne-a mărturisit românca originară din Roman.

Cristina Antal a absolvit Facultatea de Biologie și protecția Mediului la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

La Roma s-a specializat în promovarea patrimoniului cultural ca și ghid turistic autorizat și mai apoi, ca manager cultural.

În urmă cu 6 ani a înființat o societate comercială care realizează tururi virtuale în interiorul monumentelor care Amfiteatrul Colosseum.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
barbat italia spital constanta

”Am venit din Italia să o salvez pe mama”, mărturii cutremurătoare de la Spitalul de Boli infecţioase din Constanţa

Sora lui Mircea Badea s-a mutat în Italia: „Cel mai frumos loc din lume”