in

Paula Mitrache, turneu în Italia: „A vorbi despre România prin muzică mă umple de bucurie”

 Români în Italia – Paula Mitrache în turneu în Italia – Cunoscută sub numele de scenă „Haiducii”, Paula Mitrache, devenită faimoasă pentru interpretarea melodiei „Dragostea din Tei”, este în turneu în mai multe localități din Italia.

În 17 august a fost la Grottole, în Basilicata, un loc pe care l-a comparat cu România: „Îmi amintește de țara copilăriei mele, iubesc acest pământ”

Paula Mitrache în turneu în Italia

Artista prezintă în concert, în afară de melodiile pentru care e cunoscută – Dragostea Din Tei, Respira și Nara nara na na – un potpuriu (medley) cu alte melodii de succes ale cântăreților români: Alexandra Stan (Mr. Saxobeat), Fly Project (Muzică), Fly Project (Toka Toka), Inna (Hot Fly Like You Do It) și Edward Maya (Stereo Love).

«Basilicata este foarte asemănătoare cu România și cu unele zone din hinterlandul Sardiniei”, a declarat Paula Mitrache, citată de gossip.it.

”Grottole îmi amintește de țara copilăriei mele. Iubesc acest pământ, unde rădăcinile sunt puternice. Oamenii sunt primitori, mâncarea este extraordinară și priveliștea este unică.

Întotdeauna am multe amintiri frumoase despre Basilicata: de la șoimii puternici până la pantoful pierdut ca Cenușăreasa după un spectacol splendid de-al meu. Nu am găsit niciodată pantoful, dar prințul a sosit din Puglia și m-am căsătorit imediat cu el.

Cred că am călătorit prin lume cu spectacolele mele – subliniază artista -, dar nu am avut niciodată patru tei ca decor natural. Sincer, m-am simțit imediat ca acasă, apoi un amfiteatru super plin împărțit în trei părți: cei mici în față, tinerii sălbatici din centru și bătrânii așezați în spate.

Cu adevărat mulți oameni cu dorința de a fi acolo, indiferent de vârstă. Mi s-a părut un loc în care cineva ne-a învățat fazele ciclului vieții prin muzică, totul cu adevărat special”.

O româncă se afirmă în muzica italiană, este simbolul noii Italii. «Mi-a fost greu să las România în urmă»

„Cel mai emoționant și de neimaginat moment pentru mine”

Referitor potpuriul cu melodiile unor artiști români, cântăreața explică: «După nașterea sau mai bine zis renașterea melodiei Dragostea Din Tei, acesta este cel mai emoționant și de neimaginat moment pentru mine.

A vorbi despre România prin muzică mă umple de bucurie și de o emoție niciodată mai simțită. De ce să fac un medley cu câteva dintre hiturile compatrioților mei după Dragostea Din Tei? Simplu sau aproape. Au avut atât de mult succes și îl mai au, dar mulți oameni nu știu că acești cântăreți sunt toți români.

Am avut norocul să cânt în limba română, chiar dacă mulți oameni care mă iubesc cred că sunt italiancă, așa cum a fost la Toronto când am găsit atât steaguri italiene, cât și românești în fața scenei unuia dintre concertele mele.

Aici vreau să vorbesc despre ei, vreau sa ma mândresc cu ei. Poate că a venit momentul potrivit.

Așa că apare următoarea întrebare, fără să vă uitați pe Wikipedia sau pe alt canal de căutare: știați că Alexandra Stan, Fly Project, Inna și Edward Maya sunt toți români? Ei bine, acum știți.

Sunt fericită să fac muzica să călătorească ca un pact diplomatic de dragoste între popoare.

Cu ocazia următoarelor spectacole, când voi cânta medley-ul, voi purta costume tradiționale românești, care aparțin atât familiei mele, cât și unor prieteni din diaspora pe care le-am primit ca donație.

Vor fi momente frumoase de istorie, muzică și etnografie pentru a transmite culturi străvechi. Mulțumesc Italia, Mulțumesc România ».

Următoarele spectacole:

26 august 2022 – Piazza del Faro din Punta Secca – Sicilia

27 august 2022 – Promenada Cava d’Aliga – Sicilia

4 septembrie 2022 – Festivalul Forum din Carmagnola – Piemont

EXCLUSIV / Paula Mitrache, singura româncă invitată să cânte la Sanremo: ”Pe scenă m-am gândit la ţara mea”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]
tanara moarte subita

Tânără de 25 de ani a murit fulgerător în timp ce se distra într-un club din Latina. ”Nu a fost nici drogată, nici beată”

ucis sotie salerno

Crimă înfiorătoare la Salerno: ucis și tranșat de soție și doi copii, apoi cadavrul a fost aruncat într-o prăpastie