in

Plecat de la vârsta de 6 ani în Italia, a fost convocat la Naționala României: “Am mari emoții. Când am primit telegrama, am început să plâng”

Vasile Mogoş, 26 de ani, a fost convocat în premieră la echipa naţională de fotbal pentru “dubla” cu Norvegia şi Feroe. Fundaşul de la Cremonese (Serie B) a dezvăluit că a primit vestea convocării cu lacrimi în ochi.

„Am primit vestea convocării cu bucurie și emoție. Când m-a chemat secretarul clubului la el în birou am crezut că vrea să mă anunțe că am primit o altă amendă. Sunt abonat la amenzi. M-a liniștit, mi-a zis că nu e vorba de așa ceva. Când mi-a spus că am primit o telegramă de la echipa națională a României am început să plâng. Omul m-a întrebat de ce plâng. I-am spus că n-are cum să înțeleagă ce simt”, a povestit Mogoș pentru Libertatea.

Plecat de la vârsta de 6 ani din România în Italia, Vasile Mogoş şi-a văzut visul cu ochii. A fost convocat în premieră la echipa naţională a României. Zilele trecute, Mogoş a oferit primul interviu în tricoul naţionalei, pentru canalul de youtube al federaţiei, FRFTV.

“Am mari emoţii. Noaptea trecută nu am dormit deloc. Încă trebuie să realizez că sunt aici. Sunt un jucător cu fizic bun, care ştie să dea bine cu capul. Voi trebuie să îmi spuneţi la ce sunt bun. Sunt un om care are multă valoare, iar prima valoare e familia mea, care e stimulul meu cel mai mare. Am ajuns până aici pentru că am crezut în mine.”, a declarat Mogoş.

Fundaşul de la Cremonese a vorbit şi despre accentul său italiano-moldovean. S-a mutat la vârsta de 6 ani în Italia, dar nu și-a uitat limba nativă: „Vorbesc stâlcit româna, dar limba nu se uită niciodată. Lui tata nu îi place dacă vorbim în italiană. Pentru mine e mai greu, pentru că jucând cu toţi fotbaliştii italieni, nu am pe nimeni în echipă cu care să vorbesc româneşte şi atunci vorbesc cu tata şi cu mama întotdeauna şi cu fraţii mei”, a adăugat Vasile, citat de Vremea Nouă.

La sosirea în tară, pe aeroport, Mogoş a dat o serie de declaraţii prin care a recunosc că a plâns alături de tatăl său când a primit convocarea la echipa naţională. “E o plăcere să fiu aici, sunt bucuros şi deja aştept să încep aventura asta. Când eşti mic, e greu să crezi că va veni un asemenea moment. De aceea, mai întâi am depus munca şi apoi mi-am urmărit visurile. Am plâns când am văzut convocarea, cred că e un vis pe care toţi îl au. Suntem toţi legaţi de țară, mai ales tata care a plecat de mulţi ani în Italia, şi care a plâns ca noi toţi”, a spus Vasile Mogoş.

Povestea lui Vasile Mogoș este extraordinară. A evoluat în cariera sa la numeroase echipe din Italia, la Asti, Real Vicenza, Delta Port Tolle, Lumezzane, Teramo, Reggiana, Ascoli şi  Cremonese. Până la 20 de ani, când a semnat primul contract profesionist, Vasile Mogoș nu s-a ferit de muncă. A lucrat și ca ospătar, dar și la vie în Peninsulă. „Jucam, dar și munceam. Lucram la vie și am fost și ospătar. Nu mi-e rușine de muncă!”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, prea dură cu mafioții din închisori, acuzată de CEDO că încalcă drepturile omului

Au furat cupru de 500.000 de euro, patru români arestaţi la Latina. Au demontat instalația unei fabrici întregi