in

Nebunia provocărilor de pe rețelele sociale: Un tânăr de 18 ani s-a agățat timp de 100 km de coada trenului Intercity Civitanova-Pescara

Nebunia provocărilor de pe rețelele sociale: Un tânăr de 18 ani s-a agățat timp de 100 km de coada trenului Intercity Civitanova-Pescara. Un tânăr „challenger” s-a agățat de locomotiva din spate a unui tren regional și a călătorit peste 100 de km într-o poziție extrem de periculoasă. A scăpat cu viață printr-un miracol. El a fost salvat de un feroviar care a chemat poliția. A primit o amendă maximă.
>>> Mașina lovește zidul, o fetiță de 3 ani moare. Tatăl, care nu avea permis de conducere, băuse prea mult

Nebunia provocărilor de pe rețelele sociale

O nebunie atent premeditată, i se spune „train surfing” și face furori pe rețelele de socializare cu videoclipuri și fotografii postate de protagoniștii acestor năzbâtii, de obicei adolescenți sau nu mai mult de 18 ani. O modă – este destul de clar – extrem de periculoasă. În Italia nu pare să fi prins rădăcini, deși ici și colo, mai ales în nord, au apărut câteva videoclipuri. Unii poartă măști și cagule. Se urcă pe acoperișul vagoanelor, iar provocarea este câștigată de cel care reușește să stea, sau să meargă, iar în unele cazuri chiar să sară, pe tren cel mai mult timp, înainte de a se catapulta din tren. Mai există și varianta: să reziști cât mai mult.

Episodul relatat de Corriere Adriatico sună așadar ca un semnal de alarmă periculos. Acestea sunt faptele, conform celor declarate de Polfer pentru Corriere. Totul s-ar fi întâmplat în urmă cu aproximativ douăzeci de zile. Tânărul, care locuiește cu familia sa în zona Ancona, și-a început acrobația de la Civitanova, agățându-se de partea din spate a trenului. Nu este clar de ce s-a agățat, dar scena nu trebuie să fi fost prea diferită de cele similare vizibile pe YouTube.

„Provocatorii” – așa li se spune – se agață de cornișe cu mâinile, chiar și de ștergătoarele de parbriz, sprijinindu-și picioarele oriunde se întâmplă să fie. Și rămân acolo, în echilibru periculos. În ceea ce-l privește pe tânăr, când a ajuns în Pescara, a decis să „coboare” din locomotivă”. Dar era vizibil încercat. Un feroviar a fost cel care l-a observat în timp ce se clătina între șine, și pentru că s-a lovit la cap în timp ce cobora din Intercity.
>>> Crimă oribilă în Campania: un bărbat și-a ucis fratele, l-a decapitat aruncându-i capul de pe balcon

Băiatul a cerut ajutor

A fost tratat la urgență, dar, din fericire pentru el, a scăpat cu puțin, un pansament pentru o julitură la cap și nimic altceva. Tânărul de 18 ani a fost ulterior interogat de poliție și a povestit despre călătoria sa. De asemenea, poliția a găsit corespondențe în imaginile unor camere de luat vederi ale căii ferate. Una, în special, îl arată agățat de locomotivă în gara Montesilvano. Nu pare ca băiatul să fi activat o transmisie live pe rețelele de socializare sau să fi înregistrat o înregistrare video pe care să o păstreze pe telefon și să nu o publice niciodată. Dar asta pentru că, în mod banal, în timpul călătoriei, tânărul de 18 ani și-a pierdut telefonul mobil.

Apoi au sosit părinții lui. L-au dus acasă. Tatăl le-a spus polițiștilor că fiul său fusese deja implicat într-o cascadorie similară în trecut, plecând chiar din Foggia și ajungând întotdeauna la Pescara. Din punct de vedere judiciar, băiatul nu este, deocamdată, acuzat de nicio infracțiune. Cu toate acestea, procuratura a deschis un dosar. În ceea ce privește amenda care i-a fost aplicată, explică cei de la Polfer, aceasta este destul de grea: 516 euro. Contestatarul traversase de fapt zone al căror tranzit era permis doar personalului feroviar.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

UE, grupul „Patrioților”: vicepreședinte Vannacci

Invazie de lăcuste în Italia, la Pesaro restaurant distrus, proprietarul disperat: „Au devorat totul”