in

Prato, italiancă prinsă conducând o mașină cu numere românești: mega-amendă și vehicul sechestrat

Este italiancă, dar conduce o mașină înregistrată în România: legea e lege pentru toți. Legea care prevede interdicția, pentru rezidenții din Italia (de peste 60 de zile) de a conduce o mașină înmatriculată în străinătate a fost aplicată în cazul unei italience oprite de poliția municipală din Prato, în timp ce trecea prin Via Reggiana. S-a întâmplat în dimineața de 22 decembrie. Șoferul vehiculului oprit s-a dovedit a fi o femeie italiană cu domiciliul în Italia. Agenții au aplicat, prin urmare, sancțiunea administrativă de 712 de euro și au procedat la sechestraul administrativ la vehiculului.

Proprietarul are obligația de a înregistra vehiculul în Italia în termen de 180 de zile, termen după care vehiculul sechestrat se confiscă. Alternativ, proprietarul poate depune numerele și actele mașinii la Motorizzazione, solicitând o foaie de circulație temporară pentru a duce vehiculul în străinătate.

Recenta lege încearcă să reducă fenomenul rezidenților din Italia care circulă cu autoturismele înregistrate în străinătate, evitând plata impozitului și a amenzilor. Legea a intrat în vigoare în 4 decembrie. Cei mai afectați de această lege au fost românii din Italiacare circulau cu mașini înmatroculate în România.

Legea contra mașinilor înmatriculate în alte țări creează mari neplăceri și italienilor, doi parlamentari cer modificarea ei

În Italia 2,8 milioane de mașini fără asigurare, dar Lega acuză străinii: «Gata cu șmecherii cu numere străine, pomana s-a terminat»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Situația la punctele de trecere ale frontierei: au trecut peste 250.000 de persoane în ultimele 24 de ore

Viterbo, gest criminal al unui român în Ajun de Crăciun: a dat foc la un bloc, mort un tânăr de 20 de ani