in

Vânătoare de mașini cu numere românești la Milano, româncă amendată și mașina sechestrată

CADORNA POSTO DI BLOCCO POLIZIA LOCALE BLOCCO DEL TRAFFICO PER LO SMOG - PM10 POLVERI OLTRE IL LIMITE (DAVIDE SALERNO, MILANO - 2015-12-28) p.s. la foto e' utilizzabile nel rispetto del contesto in cui e' stata scattata, e senza intento diffamatorio del decoro delle persone rappresentate

Pentru prima dată, decretul Salvini, care interzice rezidenților să circule cu mașini înmatriculate în străinătate, a fost aplicat și la Milano, anunță Corriere della Sera. Prima amendă în capitala Lombardiei a primit-o o româncă, în 4 ianuarie.

Mega-amendă de 712 euro – dar care putea să ajungă până la un maxim de 2848 de euro – însoțită de sechestrul administrativ al vehiculului și 180 de zile timp pentru a intra în legalitate. Fie mașina este transportată în țara în care este înregistrată cu o foaie de circulație temporară, fie este regularizată cu o nouă înmatriculare în Italia. În caz contrar, după trecerea celor 180 de zile, se confiscă.

Din 4 decembrie, decretul siguranței, așa numitul decret Salvini, a introdus modificări în Codul Rutier italian, la articolele 93 și 132, interzicându-se celor care au rezidența în Italia de peste 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în altă țară.

Legea se aplică tuturor, chiar și italienilor care circuă cu mașini înmatriculate în străinătate. Au avut de suferit italieni care lucrează în țările vecine (Elveția, Franța, Slovenia, Austria) și care din diferite motive circulau cu mașini înmatriculate în acele țări. Dar cele mai multe amenzi pe această lege le-au primit românii.

Există puine excepții, pot fi conduse mașini cu număr străin în Italia doar dacă sunt în leasing sau închiriată, sau ca mașină de serviciu de la o firmă fără sediu în Italia, cu condiția să existe un raport legal de muncă între șofer și firma respectivă.

Legea a fost introdusă, potrivit guvernului, pentru a se stopa evaziunea taxelor și impozitelor, pentru a nu se mai evita plata amenzilor și a asigurărilor.

Prato, italiancă prinsă conducând o mașină cu numere românești: mega-amendă și vehicul sechestrat

Modificările Codului Rutier italian: iată ce s-a discutat la Ambasadă cu reprezentanții instituțiilor italiene

Cel mai mare cotidian economic din Italia: «Legea contra mașinilor românești AR TREBUI MODIFICATĂ»