in

Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea – Agnès Martin-Lugand

„- Mami, te rog!

– Clara, am spus nu.

– Hai, Diane. Las-o să vină cu mine.

– Colin, nu încerca să mă păcăleşti. Dacă vine Clara cu tine, o să întârziaţi şi o să plecăm în vacanţă cu trei zile mai târziu. (…)

Au plecat şuşotind pe uşă. Am aflat că încă făceau pe bufonii în maşină în momentul în care camionul i-a lovit. Mi-am spus că au murit râzând. Mi-am spus că aş fi vrut să fiu cu ei.”


Agnès Martin-Lugand ne introduce în lumea Dianei într-un mod brutal, fără să ne avertizeze de ceea ce vom citi.

Diane se află într-o perioadă dificilă din viață: tocmai și-a pierdut familia într-un accident de mașină. Aflată într-un colaps emoțional, ea reușește să evadeze datorită unei mai vechi dorințe a soțului care o împinge spre o altă viață. O intalnire neașteptată dă poveștii o notă de imprevizibil, de mister, și stimulează atât imaginația cât și o dorință incontrolabilă de a ajunge la sfârșitul cărții. Dar când crede că în sfârșit și-a găsit din nou fericirea, un lanț de evenimente răstoarnă toate speranțele create.

O poveste emoționantă scrisă cu un umor fin, în care treci de la plâns la râs în aceeași pagină și care te face să empatizezi cu personajele din carte.

Povestea Dianei continuă în „Viața e ușoară, nu-ți face griji”, în care descoperim, în sfârșit, că reușește să își găsească fericirea!

Când am decis să citesc cartea, am știut de ce aveam nevoie și de ce am ales-o: e genul acela de carte care te ajută să ințelegi că în viață nu există obstacole imposibile, că putem să trecem peste orice moment dificil și că orice greutate se poate invinge. Trebuie doar să credem în noi și să luptăm pentru viața noastră și pentru fericire.

Recomand cartea (de fapt ambele cărți) cu mare drag oricărei persoane care se află într-un moment mai dificil sau fragil în viață.

Lectură placută!

Oana Leluțiu, LibroM

LibroM  – www.librom.it

Prima librărie digitală

românească din Italia


”Diaspora care citește”, recomandările LibroM: Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi – Nikolai Nosov

Fata cu vise alb-negru – Andreea Russo

O girafă în spatiu şi alte şapte lumi ascunse – Cristina Donovici

”Fetița care se juca de-a Dumnezeu”, povestea unei mame plecată la muncă în Italia

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reacții în Europa la criza din Italia: ”Atenție la furia alegătorilor!”

De la ”Sindromul Italia”, la Alzheimer. Medici români de la Spitalul Socola din Iași, prezenți în Italia la perfecționare