in

Consulul Tiberiu Dinu de la Milano, venit la post de o săptămână, dat afară de guvernul Orban. Rareș Bogdan își arată mușchii

A venit la post de câteva zile, dar va trebui să își facă bagajele și să plece acasă. Guvernul Orban a anunțat că va abroga Hotărârea de Guvern prin care Adrian Georgescu a fost rechemat din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Milano, fiind înlocuit de Tiberiu Mugurel Dinu.

Este o lovitură la care a pus umărul Rareș Bogdan, ținând cont că el a explodat atunci când Dinu a fost numit la Milano, acuzându-l că este „securist” și că vrea să „blocheze alegerile” prezidențiale în diaspora. Ludovic Orban a decis să îi dea satisfacție lui Rareș Bogdan, eliminându-l pe Dinu după o săptămână de la preluarea postului de consul general.

Încă de la instalare, premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, să verifice modul în care fostul premier a facut numirile unor consuli, la final de mandat. Potrivit acestuia, cei care nu au avut nicio legatura cu diplomația trebuie rechemați în țară.

„Ministrul de Externe, vă rog sa analizați modul în care au fost făcute numirile pe pozițiile diplomatice de consul, consul general, să verificați dacă au fost respectate condițiile generale și să îi rechemați pe cei care nu au avut nicio legătură cu diplomația„, a declarat miercuri, 6 noiembrie, premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de guvern, la care a participat și președintele Klaus Iohannis.

Tiberiu Dinu nu ar trebui să se încadreze la „cei care nu au avut nicio legătură cu diplomația”, având în vedere că a mai fost șef la misiunea consulară de la Milano în perioada 2007 – 2012 (după ce în perioada 2002 – 2007 a fost vice-consul și ulterior consul în aceeași locație, deci în total 10 ani), iar din 2012 până în 2018 a fost consul general la Torino.

Singura explicație este că au cântărit greu acuzațiile aduse de europarlamentarul Rareș Bogdan, care a făcut declarații grave despre Dinu, declanșând contra acestuia un război personal. Iată ce spunea Rareș Bogdan despre consulul Tiberiu Dinu:  

”Se intoarce la locul faptei. La o aruncatură de bat de locul faptei de acum 5 ani. Omul care a blocat alegerile in 2014 la Torino revine acum la ….Milano. Numirea de Consul General a fost facuta ieri in sedinta de Guvern! Dancila NU vrea scaparea României de securistii din ‘89 și vrea blocarea alegerilor in DIASPORA”, a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

”Dedicație pentru un personaj controversat care in ‘89 era la interne, devenit omul lui Dancilă pentru a perturba buna organizare a alegerilor in Italia, unde e cea mai numeroasa comunitate de români. Tiberiu Dinu revine…. la Milano, contrar cutumelor diplomatice, pentru a face din nou balet PSD-ist, după ce a dansat un bluess și cu coana Elena. Foarte ciudată revenirea cățelușului securist la măcelărie!”, a adăugat Rareș Bogdan.

Ulterior a revenit cu alte acuzații grave: ”un personaj care vine din vechea Securitate, acuzat de tot felul de legături cu proxeneți, cu crimă organizată”.

În locul lui Dinu se va întoarce înapoi la post, după toate probabilitățile, consulul Adrian Georgescu, cel care a contestat în justiție schimbarea sa din funcție, dar fără succes. Curtea de Apel București a respins solicitarea.

Rechemarea lui Dinu după numai o săptămână de la sosirea la post este o premieră pentru diplomația română și o lecție pentru toți funcționarii statului din străinătate, în acest fel Guvernul arată că nu mai ține cont de nimic, nimeni nu mai e în siguranță la post, în orice clipă fiind posibilă rechemarea. Așa se asigură și obediența oarbă a diplomaților, care văd ce pățesc cei care îi supără pe stăpâni!

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Chieti, româncă de 30 de ani, lovită mortal de o mașină, chiar sub ochii iubitului ei

Au început să crească din nou sumele trimise de românii din Diaspora în România. Cei mai mari investitori în economia românească