in

Senatorul Bădălău jignește din nou Diaspora: «Ei au 700.000 de oameni care au domiciliu,restul până la 3-5 milioane sunt fetele alea de le duc ăștia»

Senatorul Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu, cel care face petreceri acasă pe melodia „Să vină Diaspora, că noi ne p… pe ea”, a avut din nou un derapaj grav la adresa milioanelor de oameni care muncesc în străinătate.

Bădălău a vorbit, vineri, într-o conferinţă de presă la Giurgiu, despre rezultatele alegerilor, despre guvernarea PNL, dar şi despre propunerea care vizează majorarea numărului de parlamentari pentru diaspora.

”În afara faptului că e o discriminare, dânșii să voteze trei zile și noi una… Mie nu poate să mi se dea un drept și altuia nu. Acuma e discuţia pe câte locuri dăm în diaspora. Am avut discuţia şi la Parlament: dacă vreţi să puneţi pe listele partidului din diaspora, cine nu vă lasă? Aşa cum sunt ele astăzi, nu putem să mărim numărul de parlamentari.

E clar că dacă mărim numărul şi cer 15 – ei au 700.000 de oameni avem care au domiciliu, paşapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăştia. Eu ştiu..nu ilegal…şi vor să li se calculeze posturile de parlamentari pe toţi care bănuiesc ei că sunt acolo”,  a spus Bădălău.

Bădălău a făcut referire şi la filmarea din 2018 când a participat la o petrecere la care, pe ritmul unei manele, i s-a făcut o dedicaţie cu un mesaj jigitor pentru diaspora.

”Ştirea falsă care s-a tot promovat, vizavi de ştirea cu medodia care a devenit hit naţional şi probabil şi internaţional. De tot mi-o pun mie. Eu n-am participat acolo, n-am dat, de fapt am luat, dar…”, a mai spus Bădălău.

Acesta s-a arătat deranjat de aceste asocieri, întrucât susţine că nu are nicio problemă cu diaspora.

”E destul de deranjant că nu am nicio problemă cu diaspora, am rude, am prieteni care-s afară şi cred că povestea asta ar trebui să înceteze”, a mai spus Bădălău.

După ce au explodat criticile, Bădălău, a revenit, vineri, cu explicații, declarând, pentru Mediafax, că „declarația sa a fost înțeleasă greșit”:

“Eu am spus-o și încă o dată v-o repet, dacă s-a înțeles altceva decât am vrut să spun, regret, dar așa cum, am rude, am prieteni, nu mi-a plăcut niciodată demagogia și cred că lucrurile ar trebui spuse corect, discuția a plecat de la câți reprezentanți ar trebui să aibă Diaspora. Eu m-am referit la partea legală, ca să știm legal câți oameni avem în străinătate. Eu respect oamenii de acolo, respect oamenii care muncesc, au dreptul să voteze, dar eu m-am referit la oamenii exact, ca să știm câți au dreptul să voteze”, a declarat Niculae Bădălău vineri seară, la Antena 3.

Un deputat USR a publicat, în august 2018, pe contul său de Facebook un clip video în care susţine că apare senatorul PSD Niculae Bădălău, alături de un lăutar, care cântă “să vină diaspora, că noi ne p***m pe ea”. Potrivit clipului video, melodia este dedicată PSD şi senatorului. Bădălău a declarat pentru News.ro că el nu cântă pentru că nu este lăutar şi dezaprobă asemenea atitudini.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Mândru că sunt român”, concert la Palermo organizat de Asociația „Bambini Allegri”. «Noi, părinții, ne gândim adeseori că ne vom întoarce acasă. Copiii noștri vor fi bilingvi»

Marcel Ciolacu: Resping afirmaţiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din Diaspora