Menu
in

Constantin Codreanu, candidat la Canicatti, în Sicilia: ”Vreau curățenie și ordine pe străzi”

Constantin Codreanu are 49 de ani, este origiunar din județul Harghita și participă în acest an la alegerile locale din Canicatti, Agrigento, Sicilia. O persoană activă în comunitatea sa, cunoscut și pe Facebook, acolo unde face nenumărate clipuri video. În urmă cu 5 ani a mai încercat să candideze dar nu a reușit să se înscrie datorită lipsei unor documente.

Spuneți-ne câteva cuvinte despre dumneavoatră.

”Mă numesc Codreanu Constantin. Sunt născut în Romania în data de  04/05/1972 în orasul Toplița, judetul Harghita. Am intrat în politică în anul 1997, în Partidul Romania Mare. În acea perioadă lucram ca miner și munca era foarte grea, dar pentru mine nu a fost o piedică de a urma politica și am continuat mai departe.”

De cât timp sunteți în Italia și de ce v-ați horărât să candidați pentru cosiliul local?

”Sunt în Italia de foarte mult timp și am hotărât să candidez în funcția de consilier în orașul Canicattì, provincia di Agrigento. Motivul este de a ajuta comunitatea română, comunitatea italiană și desigur   celelalte comunități străine rezidente în Canicattì.”

Aveți experiență politică?

”Precizez că am candidat și în anul 2016 cu lista „Fare” în care am încercat tot posibilul de a participa la alegeri, tot pentru funcția de consilier dar am fost respins deoarece îmi lipsea documentul necesar, tradus în limba italiană. Cum am precizat mai sus, am hotărât din nou să candidez pentru a da o mână de ajutor tuturor comunităților din Canicattì.

Ce proiecte aveți pentru Canicatti?

”Dacă am să fiu ales proiectele principale ar fi:

  • – crearea de wc-uri publice în zonele aglomerate din centrul orașului;
  • – curățenia și ordinea publică de pe străzi;
  • – mai multe controale din partea poliției și carabinierilor;
  • – limitarea sclaviei muncitorilor care sunt plătiți cu câte 5-10 euro mai puțin de către șefii de echipă fără ca firma respectivă să aibă la cunoștință;
  • – o colaborare amicală cu toate autoritățile locale, județene cât și cu ambasada româno-italiană.”

Nu am fost o persoană publică, dar mi-am dat tot interesul pentru comunitatea română cât și pentru cele străine.”

Ce mesaj aveți pentru comunitatea din Canicatti?

”În încheiere fac un apel comunității române din Canicattì: Veniți cu toții la vot! Cei ce mă cunoașteți știți că am fost mereu alături de voi și mi-am dat interesul pentru problemele fiecăruia fără nici un interes. Vă mulțumesc cu tot respectul și vă invit la vot în data de 10-11 octombrie anul curent (2021).”

Adriana Maria Weissenbacher- Ancona

Nicolae Stan candidează la Misterbianco, în Sicilia: ”Asta înseamnă o egalitate a drepturilor noastre în țara în care trăim”

Andreea Arnăutu candidează pentru un loc de consilier local la Primăria Romei: ”Candidez pentru românii care au prins rădăcini aici”

Un român candidează la alegerile locale din Torino. Cristian Mihai Pascariu: ”Luați în serios importanța alegerilor!”

Honorius Barnisca, român candidat la Roma, din partea Lega Salvini: ”Pentru ca vocea noastră să fie auzită!”

Daniela Lache, antreprenoare la Torino, candidează pentru Consiliul Local: ”Se poate ajunge la integrarea corectă în țesutul social al acestei țări”

Iulian Ciofu candidează pentru un loc la Circumscripția 5 din Torino: ”Sunt un om simplu, care știe ce înseamnă să pornești de la zero”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version