in

Românca Dorina Burlacu, premiată la Florența cu „5 stele de Aur în Bucătărie”

 Români în ItaliaBucătăreasă română premiată la Florența – Pentru o zi, Florența a fost capitala italiană a culturii gastronomice. Prima ediție internațională a premiului „5 Stelle d’Oro in Cucina” a avut loc la Auditoriul Santa Apollonia, organizată de Asociația Bucătarilor Italieni (AIC), sub patronajul Regiunii Toscana, reprezentată de Președintele Regiunii, Eugenio Giani.
Printre câștigători, alături de bucătari faimoși, se numără și bucătăreasa din Reggio de origine română Dorina Burlacu, care a primit diploma și recunoașterea oficială de la președintele AIC, bucătarul Simone Falcini, însoțit de bucătarul Daniele Gorini, șef bucătari la AIC, scrie askanews.it.
Româncă premiată pentru activitatea sa în Italia. „Sper să fiu un exemplu, în special pentru femei”

Bucătăreasă română premiată la Florența

La eveniment au fost invitați 400 de reprezentanți ai categoriei, printre care aproximativ treizeci de bucătari vedete, bucătari profesioniști, bucătari juniori și bloggeri de mâncare. Dimineața, bucătarii au defilat în jachete și cu pălăria specifică categoriei pe străzile din centrul Florenței. Apoi, după-amiaza, a avut loc ceremonia de atribuire a premiilor „5 Stele de Aur în Bucătărie”.
Pentru organizatori, „trofeul de bucătărie este acordat bucătarilor și bucătarilor care anual se remarcă pentru că au contribuit la răspândirea mâncării bune în întreaga lume. Răvnitul premiu este o sursă de mândrie și mândrie pentru întreaga categorie și are o valoare enormă pe scena italiană și mondială”.

O româncă din Bologna reprezintă Italia la „Săptămâna bucătăriei italiene” în Paris: „E o mare onoare pentru mine”

„Am dedicat premiul orașului meu adoptiv, Reggio Emilia”

Dorina Burlacu, după festivitatea de premiere, a declarat: „A fost o mare emoție pentru mine să particip la acest eveniment cu adevărat grozav. Împreună cu sute de bucătari și bucătari din toată Italia și, de asemenea, din lume, ne-am întâlnit și ne-am plimbat pe străzile frumoasei Florențe, sub Domul Florenței sau lângă casa lui Dante, simboluri ale Italiei noastre care reunește excelența în multe domenii diferite.

am dedicat premiul orașului meu adoptiv, Reggio Emilia și pământului care m-a primit acum 30 de ani, când am ajuns în Italia, din România și m-am îndrăgostit de bucătăria italiană. O dedic tuturor femeilor bucătari care se confruntă cu un drum mai dificil decât colegii lor bărbați pentru a se impune în acest domeniu”.

Româncă antreprenoare de succes în Italia: cifră de afaceri de 12 milioane de euro

„Bucătăria italiană este considerată cea mai bună din lume”

„Aș dori să mulțumesc organizatorilor pentru modul în care am fost primiți și apreciați. A fost magic să descoperim că nu suntem doar o categorie puternică, ci și o echipă grozavă. Primirea unui premiu alături de bucătari cu stele precum Gaetano Trova (2 stele Michelin) a fost o mare onoare. Bucătăria italiană este considerată cea mai bună din lume și trebuie comunicată așa cum trebuie, subliniind și aspectele de alimentație sănătoasă.

Misiunea mea a fost, de ani de zile, să promovez această filozofie pe canalele de socializare, precum Facebook de exemplu. Iată de ce mă bucur că în eveniment au fost invitați și implicați și bloggeri de mâncare sau influenceri precum Maria Grazia Celella, Mollica’s sau câștigători ai celor mai importante concursuri TV gastronomice ”, a declarat Dorina Burlacu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4]
tineri disparuti morti italia

Italia, doi tineri de 19 și 24 de ani dispăruți de luni, descoperiți morți într-o mașină, pe marginea drumului

vandalizat sediu politie

Italia, o româncă beată a vandalizat sediul poliției din Rosano, a distrus florile și a spart geamurile, apoi s-a culcat pe o canapea