in

„Insecte la masă? Un pericol pentru sănătate.” Avertismentul celebrului dietetician: „Ce riscăm mâncând-le”

„Insecte la masă, un pericol pentru sănătate”, ce spune un expert recunoscut din Italia. Un chip pe care italienii îl cunosc de ceva vreme este cel al profesorului Giorgio Calabrese, dietetician la Porta a Porta și Medicina 33. El este și președintele Comitetului Național pentru Siguranța Alimentelor din Ministerul Sănătății.
>>> Citește și: Este carnea sintetică sănătoasă și sigură? ”Aceleași caracteristici ca celulele canceroase”

„Insecte la masă, un pericol pentru sănătate”

În paginile cotidianului Libero, a vrut să-și spună părerea despre unul dintre subiectele momentului, insectele la masă, într-un mod foarte sincer și deschis: „Despre ce a făcut Europa cu privire la insecte, stau departe de asta. Nu este o îmbunătățire. Nu este ca sushi. Acum câteva decenii am introdus sushi și kebab în alimentația noastră. Ați auzit atunci pe cineva prorocind că astfel vom salva lumea de foame?”.

„Aici problema stă tocmai în comunicare – a accentuat apoi Calabrese – Nu ne-au spus doar: „Iată greierii, cine vrea, mănâncă, cine nu vrea, treaba lui”. Au mers mai departe, au susținut că astfel vom rezolva problema foametei în lume. Nu funcționează așa. Mâncarea nu este doar ceea ce ne umple stomacul, este și ceea ce ne hrănește și ne permite să ne simțim mai bine. Relația cu alimentele are nevoie de energie. Iar energia nu vine din proteine, ci din carbohidrați ”. (Continuați să citiți după fotografie)
>>> Citește și: Italia respinge făina de greieri în preparate și declară ”război” alimentelor produse în laborator

Giorgio Calabrese, dietetician

Prin urmare, este greșit să insistăm pe „aserțiunea că este mai bine să „creștem proteinele” și că trebuie să le obținem „de la insecte, astfel încât să ne putem curăța și conștiința și să nu ucidem animale”. Tot pentru că insectele sunt ființe vii, chiar dacă nu sunt percepute ca animale. Dacă ar fi propus să crească producția de lapte sau de ouă, aș fi și eu de acord. Deci nu ucizi vaca sau găina. Dar dacă apelezi la insecte, este întotdeauna o chestiune de crimă. Mai mult, este nevoie de foarte multe pentru un rezultat care nu este de la sine înțeles”.
>>> Citește și: Iaurtul cu insecte care se vinde în toate supermarketurile: iată cum să-l recunoaștem

Probleme de sănătate

Ar mai fi probleme de sănătate: „Toate dietele bogate în proteine ​​pe care le-am urmat în ultimii douăzeci de ani au creat probleme rinichilor și de-a lungul timpului și inimii. Dar mai sunt: ​​spre deosebire de carnea și peștele pe care le cunoaștem deja, insectele au proteine ​​alergene care sunt tipice lumii de Est și pe care noi nu le avem. Dacă lucrăm astfel, vom putea produce și alte boli . Ca să nu mai vorbim că unii agenți patogeni pot da acestor insecte Salmonella sau Escherichia coli pentru care trebuie neapărat tratați cu medicamente”.
>>> Citește și: Ajung la supermarket primele paste italiene făcute cu făină de greieri: acestea sunt

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Alarma cu bombă la școala

Alarmă cu bombă la școala Marymount din Roma – Cassia: 900 de persoane evacuate

Povestea unui milionar: „De când am câștigat la Gratta e Vinci, viața mea a devenit un coșmar”