in

Coronavirus, primul deces în Italia, alarmă de gradul zero, 20 de cazuri de contaminare, cea mai afectată țară din Europa

Un italian în vârstă de 78 de ani care fusese testat pozitiv la coronavirus a decedat, a anunţat vineri ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, fiind primul deces cauzat de această pneumonie virală în Italia, relatează AFP.

A decedat vineri seara la ora 22.45. În spitalul unde a murit, din Schiavonia (Padova) și alte persoane ar fi deja pozitive la virus, cu certitudine se va afla astăzi, 22 februarie.

Este vorba de Adriano Trevisan, 78 de ani, italian din localitatea Vo’ Euganeo din provincia Padova. Fost proprietar al unei mici firme de construcții, Trevisan avea trei copii, dintre care o fiică fusese primar în Vo’. În localitate, unde a mai fost confirmat un caz, un alt pacient de 68 de ani, vor fi testate 4200 de persoane, pentru a se încerca evitarea răspândirii virusului.

Anunţarea decesului survine în timp ce toate spaţiile publice au fost închise şi evenimentele sportive şi religioase au fost anulate vineri în 10 localități din provincia Lodi, care implică izolarea a 50.000 de locuitori. Ministrul Sănătății, Roberto Speranza și guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, au semnat ordonmanța pentru izolarea zonei între zece localități: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano. Sunt suspendate manifestările publice, închise activitățile comerciale, școlile și nu se pot folosi mijloace publice de transport. În câteva localități nici trenurile nu mai opresc.

În total, 20 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în Italia (inclusiv persoana decedată), cea mai afectată ţară din Europa de epidemia de pneumonie virală care s-a declanşat în China în decembrie.

Potrivit Corriere della Sera, acum sunt 17 cazuri confirmate în Lombardia, în provincia Lodi (inclusiv cinci medici), unul în Veneto, în provincia Padova, și un altul la Cremona. Este posibil ca numărul persoanelor depistate cu coronavirus să crească.

Noul coronavirus a provocat până în prezent moartea a peste 2.250 de oameni, cei mai mulţi în China, unde au fost confirmate peste 77.000 de cazuri de infectare.

UPDATE

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, GREVĂ națională a operatorilor aerieni, vor fi afectate multe curse aeriene

A cheltuit 5.000 de euro cu bancomatul bătrânului, îngrijitoare română CONDAMNATĂ la închisoare la Pordenone