in

A murit Draga Olteanu Matei. «Nu cred că o mai duc mult», spunea îndrăgita actriţă în urmă cu câteva luni

draga olteanu matei

Draga Olteanu Matei a murit marți noaptea la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, acolo unde era internată la Terapie Intensivă de mai multe zile. Actrița avea 87 de ani.

Draga Olteanu Matei era internată la clinica de ATI a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași și suferea de afecţiuni cronice cardiovasculare şi endocrine. Marți spre miercuri noaptea, la ora 2.11, medicii au constatat decesul.

Actriţa fusese adusă la Iaşi vineri după-amiază, în stare gravă, cu hemoragie digestivă masivă, fiind trasportată de la Spitalul din Piatra Neamţ. „În ciuda eforturilor echipei medicale din spitalul Sf. Spiridon, în primul rând al colegilor din Anestezie Terapie Intensivă, care au stat alături de ea în fiecare minut, evoluția a fost una nefavorabilă și s-a declarat decesul în cursul acestei nopți. Patologia era multiplă, iar starea critică susținută hemodinamic și ventilator. Din păcate vârsta și tot ce v-am spus în ultimele zile nu a fost în favoarea vieții și s-a pierdut”, a declarat Diana Cimpoieșu, purtător de cuvânt al spitalului Sf. Spiridon.

“Soţul meu s-a grăbit să plece şi m-a lăsat pe mine, dar asta nu înseamnă că sunt singură, eu sunt cu el în permanenţă”, spunea în primăvara, doamna teatrului românesc. Tot atunci, anunţa că nu a încheiat definitiv activitatea profesională. Își dorea foarte mult să mai ecranizeze un film. „Am un sertar plin cu scenarii de film şi un miniserial TV pe care vreau să-l transform într-un film. Poate mă ajută Dumnezeu să îl fac înainte să mă duc, că nu cred că o mai duc mult”, spunea îndrăgita actriţă în luna mai.

Draga Olteanu Matei s-a născut la București pe 24 octombrie 1933 și în 1956 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale. A jucat în peste 50 de piese de teatru, în 90 de filme și a avut 100 de roluri în televiziune, cel mai celebru fiind cel al Vetei, soția lui Nea Mărin, interpretat de regretatul Amza Pellea.

Elevă din Torino, devenită simbol al protestului pentru redeschiderea școlilor: ”Nu aş mai putea suporta încă un an de cursuri la distanţă”

Coșmarul unui șofer român în Italia, trimis în judecată după ce o femeie l-a denunțat că umblă dezbrăcat