in

De luni, cea mai mare parte a Italiei va fi închisă. Iată regiunile care devin roșii și portocalii

De luni, 15 martie, cele mai populate regiuni ale Italiei vor deveni ”roşii” (risc ridicat), ceea ce va duce la închiderea şcolilor, precum şi a barurilor şi restaurantelor. Călătoriile vor fi limitate la cerinţele de muncă, la achiziţionarea de produse de bază şi la urgenţe de sănătate.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, pe baza datelor și indicațiilor Comitetului Științific Tehnic, a semnat noi ordonanțe care vor intra în vigoare începând de luni, 15 martie.

Guvernul condus de Mario Draghi a adoptat vineri în Consiliul de miniştri noi măsuri anti-Covid pentru perioada 15 martie – 6 aprilie, hotărând în special ca regiunile care înregistrează un număr de peste 250 de noi cazuri pe săptămână să intre automat în zona roşie (cel mai mare nivel de risc corespunzător celor mai drastice restricţii).

În plus, pentru weekendul de Paşte (3, 4 şi 5 aprilie), întreaga peninsulă va fi clasificată automat ca fiind zonă ”roşie”.

Regiunile Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Lombardia, Marche, Piemont, Puglia, Veneto și provincia autonomă Trento trec în zona roșie, pe lângă Campania și Molise care rămân în zona roșie.

Toate celelalte regiuni vor fi în zona portocalie. De luni vor fi portocalii Abruzzo, Calabria, Liguria, Sicilia, Umbria, Toscana, Valle d’Aosta, Provincia Bolzano. O verificare a datelor pentru Basilicata este în curs. Sardinia rămâne singură în zona albă.

Rt național crește la 1,6

Potrivit monitorizării efectuate de ISS-camera de control a Ministerului Sănătății, Rr (rata de transmisie) național este de până la 1,6 (a fost 1,06). Raportul confirmă pentru a șasea săptămână consecutivă o înrăutățire a nivelului general de risc și constată o creștere accentuată a numărului de cazuri noi neasociate lanțurilor de transmisie (50.256 față de 41.833 săptămâna precedentă).

Procentul cazurilor detectate prin activități de urmărire a contactului a rămas stabil (28,8%) și, pe de altă parte, procentul cazurilor detectate prin apariția simptomelor a crescut (37,8% față de 35,2% săptămâna precedentă). 20,2% din cazuri au fost detectate prin activități de screening și în 13,2% nu a fost raportat motivul evaluării diagnostice.

Se reafirmă importanța reducerii drastice a interacțiunilor fizice și a evitării tuturor oportunităților de contact cu persoane din afara propriei case care nu sunt strict necesare și de a rămâne acasă cât mai mult posibil. Numărul persoanelor admise la terapie intensivă „crește brusc”, rata națională a ocupării paturilor la ATI depășind pragul critic (31% față de 26% săptămâna trecută).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Veste bună: Numărul deținuților români din închisorile italiene a scăzut cu o treime

Fosta directoare de la Liceul Schiller din Oradea a murit după rapel! Autoritățile spun că nu are legătură: „Intoxicată cu substanță necunoscută”